Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vláda sa konečne dohodla! LOCKDOWN sa predlžuje: Do prírody aj do práce pôjdeme len s negatívnym testom

Igor Matovič Zobraziť galériu (8)
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič pretláča plošné testovanie aj napriek tomu, že odborníci s tým nesúhlasia. Podľa nich by sa masovo testovať malo, ale nie na celom Slovensku. Vláda zasadala počas týždňa štyrikrát, no ani v sobotu nebolo jasné, v akom rozsahu a za akých podmienok sa testovanie uskutoční.

Aktualizované o 19:17

Vláda predĺžila lockdown do 7. februára. Ľudia od 15 do 65 rokov sa budú musieť preukázať antigénových testom aj pri návšteve prírody. Test nesmie byť starší ako sedem dní. 

Vláda sa konečne dohodla!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Vláda sa konečne dohodla!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Aktualizované o 19:13

Premiér Igor Matovič ako aj minister zdravotníctva Marek Krajčí nazývajú celoplošné testovanie "skríningom". Podľa Matoviča na tomto uznesení sa zhodla celá vláda, okrem líderky Za ľudí Veroniky Remišovej. Testovať by sa ľudia mali začať od zajtra. Môžu pritom využiť rôzne odberné miesta.

Igor Matovič
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Vláda sa konečne dohodla!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

V sobotu zasadala vláda po štvrtýkrát za tento týždeň. Aj napriek tomu však pred novinárov, ktorí na informácie čakali niekoľko hodín, premiér nepredstúpil. So smiechom ich odkázal len na ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, ktorý krátko vystúpil s vyhlásením bez možnosti klásť otázky. 

Dohodli sa na celoplošnom testovaní? VIDEO Minister Krajčí informoval o záveroch rokovania

"Po dlhých rokovaniach sa vláda rozhodla, že chce skríningovo pretestovať ľudí z celej krajiny a s tým izolovať ľudí, ktorí sú šíriteľmi vírusu," vyhlásil Krajčí. Isté je teda len to, že testovanie sa nasledujúci víkend uskutoční. V akom rozsahu a za akých podmienok nie je stále známe. 

Minister zdravotníctva Marek Krajčí informoval o záveroch z rokovania vlády (Zdroj: Maarty)

Vláda sa v sobotu konala online, čo prekvapilo viacerých jej členov, napríklad aj predsedníčku strany Za ľudí Veroniku Remišovú. Tá pred rokovaním vystúpila aj pred novinárov s tým, že strana nepodporí plošné testovanie na celom Slovensku. "Testujme tam, kde to má zmysel," povedala Remišová. 

Veronika Remišová
Zobraziť galériu (8)
Veronika Remišová  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Rokujú aj v nedeľu

Vláda tak opäť, po piatykrát za týždeň, zasadne aj v nedeľu. či už dnes budeme vedieť bližšie informácie o masovom testovaní na Slovensku, je zatiaľ otázne. z Tlačového odboru Úradu vlády však už včera večer informovali o tlačovej konferencii, ktorá by sa mala uskutočniť o 14-tej hodine. Nakoniec sa však, ako obyčajne, posúva najskôr na 15:30. Dôvodom posunu tlačovej konferencie ako aj začiatku zasadnutia, majú byť problémy NBÚ súvisiace s online rokovaním vlády.

Zatiaľ je známe len to, že na sobotňajšom rokovaní vláda schválila 5000 vojakov na pomoc s testovaním. 

Správu budeme aktualizovať. 

Viac o téme: TestovanieVládaIgor MatovičKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu