Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Polícia je v pozore: Premiérovi Matovičovi sa muž vyhrážal smrťou, začali trestné stíhanie

Matovičovi sa istý muž vyhrážal odreazaním hlavy. Zobraziť galériu (3)
Matovičovi sa istý muž vyhrážal odreazaním hlavy. (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák, Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA/PREŠOV - Situácia už zašla skutočne priďaleko. Počas toho ako vláda počas pandemickej situácie prichádza pod vedením premiéra Igora Matoviča s určitými opatreniami sa bežne ozývajú aj nesúhlasné ovácie či kritika. No to, čo napísal istý muž z východu Slovenska na adresu premiéra už musela riešiť aj polícia. Išlo totiž o vyhrážky smrťou!

Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Príslušník z obce Stropkov už začal dokonca aj trestné stíhanie pre prečin nebezpečného vyhrážania.

KORONAVÍRUS Polícia je v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Vyhrážky cez sociálnu sieť

Má ísť o muža, ktorý v istej skupine s názvom "Anjelské hliadky na Slovensku" zverejnil dva príspevky, ktorých kontext bol značne výhražný. V úvode popisuje, že mu kvôli komplikáciám ohľadom opatrení pre Covid-19 zomrela blízka rodinná osoba. Týmto zdôvodňuje svoje nasledujúce riadky. "Ak je tu Matovičova chamraď, ktorá mu odtiaľ z tejto skupiny donáša správy, odkáž tomu tvojmu *****, že ja ***** si idem po jeho hlavu! (..) Hráš sa na boha a ľuďom berieš životy, teraz sa karta obracia," píše sa v desivom statuse.

KORONAVÍRUS Polícia je v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Polícia hovorí o trojročnom treste 

Polícia pripomína, že ľudia sa na sociálnej sieti falošne domnievajú, že sú anonymní a skrytí.  "Za uvedené konanie hrozí trest odňatia slobody až na tri roky. Polícia nebude tolerovať takéto vyhrážky cez sociálne siete. Je potrebné si uvedomiť, že za sociálnu sieť sa nemožno skryť a aj takéto vyjadrenia môžu mať trestnoprávnu dohru," dodala polícia.

Viac o téme: VyhrážaniePolícia Igor MatovičPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu