Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Budú Samkovými novými rodičmi Zita a Dušan?

O malého Samka sa zatiaľ starajú v petržalskej nemocnici. Zobraziť galériu (3)
O malého Samka sa zatiaľ starajú v petržalskej nemocnici. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA/TEKOVSKÉ LUŽANY - Pre malého najdúcha Samka (5 týždňov) svitla nádej, že sa dostane k príbuzným! O bábätko, ktoré jeho matka Denisa (27) minulý piatok nechala na chodbe petržalskej polikliniky, sa chcú starať sesternica chlapčekovej mamy - Zita (25) a Dušan (42) Rothmajerovci z Tekovských Lužian. Manželia spoznali v Novom Čase fotografiu Denisinho manžela a potom sa skontaktovali so sociálkou.

Zita je vydatá, ale svoje dieťa zatiaľ nemá. Jej muž je podnikateľ, ktorý má z predchádzajúceho manželstva dve deti. Malému chlapcovi by v ich rodine malo byť dobre. "Nezaváhali sme ani na chvíľu. O Samka sa chceme starať. Je to určite lepšie, ako keby mal ísť do detského domova. Čo najskôr za ním pôjdeme. Sama ešte deti nemám, ale mám ich veľmi rada," povedala Zita, s ktorou súhlasí aj jej manžel. "Na Slovensku vždy boli také zvyky, že príbuzní vychovávali deti svojich blízkych, o ktoré sa nemal kto postarať. Kedysi na to stačil jeden papier od starostu, teraz je to zložité," povedal Dušan.

Manželia si spomínajú na Denisu, ktorá bola v roku 2006 v Tekovských Lužanoch aj s mužom a deťmi na dovolenke. "Podľa fotografie jej manžela v Novom Čase sme usúdili, že ide o dieťatko našej sesternice a ihneď sme sa skontaktovali so sociálkou. Kde je Denisa teraz, to netušíme," dodala Zita.

Prípad opusteného dieťatka rieši petržalský úrad sociálnych vecí a rodiny. Z tejto inštitúcie, ktorá navrhne súdu umiestnenie chlapca, sa už v Tekovských Lužanoch zaujímali o možné podmienky pre chlapčeka. Matka najdúcha Denisa je stále vydatá za Ladislava B. (42), od ktorého odišla pred približne pol rokom. Jej manžel je síce "úradne" považovaný za otca malého Samka, ale dá sa očakávať, že otcovstvo k opustenému chlapčekovi na súde zaprie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu