Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ostane Lučanský za mrežami? Prokurátor podal návrh na väzbu, rozhodovať bude súd

Prezident policajného zboru Milan Lučanský odchádza z funkcie.
Prezident policajného zboru Milan Lučanský odchádza z funkcie. (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra opäť udrela na zvučné mená! Vo štvrtok zadržala aj bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Ten strávil noc v cele predbežného policajného zaistenia a na krku má závažné obvinenia. O tom, či aj nasledujúci čas strávi za mrežami, bude rozhodovať súd.

Prokurátor žiada stíhať väzobne bývalého prezidenta Policajného zboru Milana Lučanského a ďalšie osoby zadržané a obvinené v rámci akcie Judáš. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

AKTUÁLNE Lučanského plánovaný výsluch: VIDEO NAKA zadržala bývalého policajného prezidenta

"Prokurátor ÚŠP podal v piatok nadránom návrh na väzbu siedmich osôb pre korupčné trestné činy a iné," uviedla hovorkyňa. Hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka vo štvrtok informoval, že v prípade obvinili osem osôb. Ide o ľudí, ktorí pôsobili a niektorí stále pôsobia vo vysokých funkciách Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby a Kriminálneho úradu finančnej správy.

Trestnej činnosti sa mali dopúšťať dlhodobo a to minimálne vo ôsmich skutkoch. Obvinenie sa týka prijímania úplatku, podplácania, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tiež ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Akcia Judáš

V rámci akcie Judáš zadržali a obvinili osem ľudí - medzi nimi sú Milan Lučanský, Boris Beňa, Peter Gašparovič, Jozef Rehák, Marián Kučerka, Daniel Čech, Ladislav Vičan, Norbert Bödör. Posledný menovaný je vo väzbe pre iné trestné činy. Bývalí policajti sú obvinení z rôznych závažných trestných činov, ako napríklad podplácanie či vydieranie.

Obvinenie generála Milana Lučanského je postavené hlavne na výpovedi exsiskara Františka Bohma zadržaného počas akcie Božie mlyny. Bývalý policajný prezident je obvinený z toho, že mal za peniaze od Bohma zabezpečovať jeho beztrestnosť. Na krku má aj obvinenie z korupcie.

Viac o téme: VäzbaSúd NAKAMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu