Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Andrej Danko hromží kvôli zmene pri dôchodkoch: Zlizol si to hlavne Kollár s Krajniakom

Danko sa opäť pustil do vládnych predstaviteľov.
Danko sa opäť pustil do vládnych predstaviteľov. (Zdroj: Facebook/Andrej Danko, Boris Kollár, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predseda mimoparlamentnej a bývalej vládnej SNS Andrej Danko sa len tak ľahko nevzdáva. Už od parlamentných volieb ide novej vláde stále po krku, čo dáva vedieť prostredníctvom svojho konta na sociálnej sieti Facebook. V najnovšom videu si podal predsedu Národnej rady Borisa Kollára a ministra práce Milana Krajniaka.

Bývalý šéf Národnej rady SR, ktorý sa okrem iného aj zúčastnil nedávneho protestného zhromaždenia pred prezidentským palácom, najnovšie kroky vlády ostro kritizuje. Už v nadpise posledného videa Danko sarkasticky uvádza: "Boris Kollár pomáha, myslí srdcom,".

"Tak sa poďme pozrieť, komu pomohli minulý týždeň," začína video Danko. Podľa neho vláda bankám odpustila až 150 miliónov eur. "Pýtam sa vás, čo odpustili vám? Aké odvody, dane nebudete musieť platiť?" položil divákom videa otázku Danko, ktorý naráža aj na odklad hypoték v bankách.

Za dôchodky može podľa Danka Kollár s Krajniakom

Hneď v ďalších minútach sa po vymenovaní niekoľkých negatív dostal Danko aj k dôchodkom, ktoré podľa jeho slov už na budúci rok nebudú rásť. "1.1. 2020 začal platiť zákon, kde sme nastavili nárast minimálneho dôchodku k priemernej mzde. Boli sme prvý štát v EÚ. Stanovili sme nárast na 33% z priemernej mzdy. Áno, navrhla to SNS. A z nenávisti k nej Boris Kollár a Milan Krajniak navrhli zrušenie tohto zákona," myslí si Danko.

"Pán Krajniak, pán Kollár. Neublížili ste SNS, ublížili ste dôchodcom. Čakal som, že táto vláda urobí druhý krok. Že nebudú rásť len minimálne dôchodky, ale aj všetky ostatné," tvrdí Danko, podľa ktorého by sa na základe jeho zákona budúci rok ďalší dôchodcovia tešili z vyšších dôchodkov. 

V súvislosti s videom Andreja Danka sme oslovili ministerstvo práce ale aj hnutie Sme rodina. Kollárova strana však len stručne reagovala, že "komentovať pána Andrea Danka je absolútne zbytočné,".

Viac o téme: Igor MatovičAndrej DankoBoris KollárMilan Krajniak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu