Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Predsedu parlamentu Kollára prepustia z nemocnice do domácej liečby: Už je známy presný termín!

Boris Kollár v nemocnici
Boris Kollár v nemocnici (Zdroj: Facebook/Sme rodina)

BRATISLAVA - Predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) v piatok (27. 11.) prepustia z nemocnice. Informoval o tom generálny riaditeľ Nemocnice svätého Michala v Bratislave Branislav Delej.

"Po dnešnom rozhovore s pánom Kollárom sme sa dohodli, že vzhľadom na to, že je jeho zdravotný stav natoľko dobrý, že si už nevyžaduje ďalšiu hospitalizáciu na lôžku, bude zajtra prepustený do domácej liečby," povedal Delej.

Podľa nedávno medializovaných informácií sa Boris Kollár dostal do konfliktu aj s vrchnou sestrou oddelenia. Príčinou mali byť návštevy na Kollárovej izbe. "O slovnom konflikte medzi pánom Kollárom a vrchnou sestrou oddelenia som bol informovaný pánom Kollárom. Bola pri tom prítomná aj námestníčka pre ošetrovateľstvo. Nasledujúci deň som si vypočul aj stanovisko vrchnej sestry oddelenia. Vyčítal som jej neprofesionálny prístup správania sa k pacientovi a vzhľadom na informácie, ktoré som mal, by som postupoval rovnako aj v prípade, ak by nešlo o p. Kollára, ale o akéhokoľvek iného pacienta," informoval Branislav Delej. 

Zákaz návštev v Nemocnici Sv. Michala platí od 14. júla. Ako potvrdil Branislav Delej, výnimku môže udeliť primár oddelenia alebo ošetrujúci lekár, ktorý zváži všetky podmienky na vydanie takéhoto povolenia. "Pán Kollár ošetrujúceho lekára o svojich návštevách informoval a pri všetkých musela byť dodržaná podmienka prísnych protiepidemiologických opatrení," doplnil Delej.

Predseda parlamentu leží na na nadštandardnej izbe, ktorá je prioritne určená pre vládnych činiteľov, nakoľko spĺňa bezpečnostné kritériá pre pacientov, ktorých hospitalizácia si vyžaduje špeciálne režimové opatrenia. "Izba je ponúkaná aj v komerčnom cenníku Nemocnice sv. Michala ako nadštandardná izba za príplatok 20 Eur na deň. V prípade, že nie je využívaná vládnymi predstaviteľmi je plne dostupná pre ktoréhokoľvek pacienta, ktorý si takúto hospitalizáciu uhradí," informoval Branislav Delej. Boris Kollár ako druhý najvyšší ústavný činiteľ mal 24. októbra vážnu autonehodu v Bratislave.

Reagoval aj Mikulec

Na zverejnené informácie reagoval aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Na sociálnej sieti uviedol, že v posledných hodinách rozvírili návštevy hospitalizovaného predsedu parlamentu Borisa Kollára ostrú diskusiu. Podľa jeho slov sa na situácii „priživuje“ aj opozícia.

Viac ako schválené návštevy predsedu parlamentu ma zaráža drzosť pána Rašiho a jeho žiadosť o vyvodzovanie dôsledkov. Nepamätám si, že by p. Raši vyvodzoval akékoľvek personálne dôsledky, nedajbože politické pri pochybnej informatizácii za stámilióny eur,“ napísal v príspevku Mikulec.

NÁVŠTEVY vs. ROZKRADNUTIE ŠTÁTU V posledných hodinách rozvírili návštevy hospitalizovaného predsedu parlamentu Borisa...

Uverejnil používateľ Roman Mikulec - minister vnútra SR Štvrtok 26. novembra 2020

Kollár zverejnil video

K návštevám sa prostredníctvom videa zverejneného na sociálnej sieti Facebook vyjadril aj predseda parlamentu Boris Kollár. Vo videu ozrejmuje, ako prebiehala jeho liečba a neskôr sa vyjadruje aj k problematike návštev na jeho izbe. „Dopredu, keď som sem prišiel, som sa s vedením nemocnice a s mojím ošetrujúcim lekárom dohodol, že chcem odbremeniť sestričky a zdravotný personál tým, aby sa o mňa nemuseli dvadsaťštyr hodín denne starať, ale že to urobia štyria-piati moji najbližší a moja rodina,“ tvrdí vo videu Kollár. Podľa jeho slov nejde o nočné návštevy ale o 4-5 ľudí, ktorí sa pri ňom v pravidelných turnusoch striedali.

Viac o téme: NemocnicaPrepustenieBoris KollárBranislav Delej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu