Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Gröhling prehovoril po ťažkej domácej úlohe od Matoviča: Riešenie nájdeme, sľubuje

Branislav Gröhling a Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Branislav Gröhling a Igor Matovič (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Po tom, ako sme boli včera po krízovom štábe svedkami jednej z najťažších úloh pre školstvo, sa dnes konečne vyjadril aj dotyčný minister. Branislav Gröhling sa dnes rozhodol upokojiť už tak napätú situáciu a dodal, že na tento krok sa rezort chystá už týždne.

Minister hneď v úvode pôsobí dojmom, že chce napätú situáciu zastabilizovať. "Prosím, zatiaľ zachovajme pokoj. Na ministerstve robíme všetko pre to, aby sme našli čo najlepšie riešenie, ako dostať žiakov do škôl a súčasne nastaviť aj pravidlá od januára," napísal Gröhling v statuse na sociálnej sieti Facebook.

DIskusia prebieha už dva týždne a možnosť testovania

Minister vo svojej reči navyše tvrdí, že diskusia na ováraní škôl už prebieha dva týždne. "Na krízovom štábe sme presadzovali náš plán: Otvorenie škôl, návrat k semaforom (teda individuálne zatváranie tried či škôl, ak sa objaví pozitívny prípad) a dobrovoľná možnosť testovania pre zamestnancov, žiakov a rodičov (zdôrazňujem slovo „dobrovoľný“)," prízvukuje Gröhling.

Minister vraj už počas dnešného dňa komunikoval so ZMOSom, Úniou miest Slovenska, Asociáciou ZŠ, súkromnými aj cirkevnými zriaďovateľmi a diskutujeme, či je vôbec niečo také možné. "Veľakrát sme na ministerstve vedeli nájsť nové riešenia a veľakrát sa aj školy v tomto čase dokázali vynájsť a prispôsobiť. Pokúsime sa o to spoločne opäť," sľubuje minister, ktorý v závere statusu prosí verejnosť o pokoj a rozvahu.

KORONAVÍRUS Gröhling prehovoril po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Branislav Gröhling - Vzdelanie je budúcnosť krajiny)

Viac o téme: ŠkolyOtváranieIgor MatovičKoronavírusBranislav Gröhling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu