Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Prokurátor navrhuje väzbu pre troch obvinených z akcie Babylon: Medzi nimi je aj bývalý šéf SIS

Advokát František Polák
Advokát František Polák (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal návrh na vzatie do väzby pre tri osoby, ktoré boli zadržané v rámci policajnej akcie Babylon. Informovala o tom hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Medzi zadržanými mali byť bývalý šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Ľubomír Arpáš a advokát František Polák.

"Prokurátor ÚŠP podal dňa 26. 11. 2020 v skorých ranných hodinách na Špecializovaný trestný súd návrh na vzatie do väzby troch obvinených osôb - JUDr. F. P., M. T. a PaedDr. Ľ. A.," uviedla hovorkyňa s tým, že dve osoby boli zo zadržania prepustené.

Vyšetrovateľ vzniesol podľa jej slov voči osobám obvinenie pre pokračovací obzvlášť závažný zločin vydierania v súbehu s obzvlášť závažným zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti, a jednej obvinenej osobe aj pre trestný čin podplácania.

Sudca bude rozhodovať vo štvrtok

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku má o návrhu prokurátora na vzatie do väzby troch obvinených Ľ. A., F. P. a M. T. rozhodovať vo štvrtok od 14.00 h. to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Osoby boli zadržané v rámci policajnej akcie Babylon. Medzi piatimi zadržanými mali byť bývalý šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Ľubomír A. a advokát František P. Vyšetrovateľ mal voči nim vzniesť obvinenie pre pokračovací obzvlášť závažný zločin vydierania v súbehu s obzvlášť závažným zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti a jednej obvinenej osobe aj pre trestný čin podplácania.

Viac o téme: ProkuratúraFrantišek PolákĽubomír ArpášÚradu špeciálnej prokuratúryBabylon väzenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu