Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Známy televízny tréner sa stretol s Mikasom: Ten uznáva problém a je ochotný ísť do boja!

Ján Mikas sa stretol s verejne známym trénerom a prehodnotil niektoré veci.
Ján Mikas sa stretol s verejne známym trénerom a prehodnotil niektoré veci. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, reprofoto TV Markíza)

BRATISLAVA - Na poli športu a pandemickej situácie, kde sa angažuje hlavne Úrad verejného zdravotníctva dochádza k ráznemu prieniku. Sám šéf ÚVZ a hlavný hygienik Ján Mikas sa totiž rozhodol stretnúť s populárnym trénerom Marošom Molnárom. S ním ale podľa všetkého nehovoril len o opatreniach počas koronakrízy, ale aj o osobnej fyzickej kondícii.

Nie som proti športu, aj keď sa to tak javí, tvrdí Mikas

Mikas po stretnutí s Molnárom popísal svoje dojmy na stránke Úradu verejného zdravotníctva na sociálnej sieti Facebook. Sám aj nepriamo priznáva, že nie je v takej fyzickej kondícii, v akej by chcel byť. Práve šport je totiž jedným z hlavných bodov, ktorý dostáva počas pandémie poriadne na frak. "Nie som nepriateľom športu, hoci uznávam, že to tak môže pôsobiť. Epidemiologická situácia stále nie je dobrá, preto uvoľňujeme opatrenia postupne, sme opatrní," priznáva Mikas.

Neformálne stretnutie s Mikasom potvrdil na svojej stránke na Instagrame aj tréner Molnár. "Ďakujem za spoločnú debatu a vypočutie názorov i návrhov a váš čas," odkázal Molnár Mikasovi.

Mikas vie, že športovci trpia

Hlavný hygienik si je vedomý toho, že počas opatrení nemohli vyhovieť úplne všetkým a najviac si to odnášajú športovci či kultúra. "Pre epidemiológa je moment uvoľňovania protipandemických opatrení, hoci aj mierneho, vždy rizikom. (...) Počúvam názory i návrhy od ľudí priamo z terénu. Stretol som sa s fitness trénerom Marošom Molnárom," potvrdil hygienik Mikas.

Podľa všetkého sa však debata netočila len okolo pandémie a opatrení, ktoré šport doslova škrtia. Reč zrejme prišla aj na tému osobného stavu hygienika Mikasa. "Okrem aktuálne nastavených opatrení v oblasti športu sme hovorili aj o mne ako súkromnej osobe. Nie som totiž ten, kto odporúčania iba dáva, ale aj ich počúva. Odporúčaniami pána Molnára sa budem riadiť," uznáva Mikas.

Viac o téme: StretnutieÚVZJán MikasMaroš Molnár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu