Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

AKTUÁLNE Tibor Gašpar a ďalší expolicajní funkcionári ostávajú vo väzbe

NAKA zadržala Tibora Gašpara Zobraziť galériu (2)
NAKA zadržala Tibora Gašpara (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Bývalý policajný prezident SR Tibor Gašpar, ako aj ďalší bývalí policajní funkcionári zadržaní v rámci akcie Očistec zostávajú vo väzbe. Najvyšší súd zamietol ich sťažnosť.

Najvyššieho súdu SR o tom dnes rozhodol na svojom neverejnom zasadnutí. Informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Súd tak zamietol sťažnosť obvineného, ktorého spolu s ďalšími bývalými vysokými policajnými funkcionármi zobral 8. novembra do väzby Špecializovaný trestný súd v Pezinku.


Obvinený Hraško v nemocnici: Závažná psychická porucha! Z peňazí z trestnej činnosti si mal kúpiť dva domy


Gašpar a spol. ostávajú vo väzbe

"Senát 4T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí v trestnej veci Tibora G. a spol. zamietol sťažnosti všetkých obvinených, ktoré podali proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu z 8. novembra 2020. Senát zároveň zamietol sťažnosť prokurátora, ktorou žiadal rozšíriť u obvinených Tibora G. a Róberta K. dôvody väzby aj o väzbu útekovú," informovala Važanová. 

NAKA zadržala Tibora Gašpara
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Akcia Očistec

Vo štvrtok 5. novembra v skorých ranných hodinách vtrhla Národná kriminálna agentúra do viacerých domov na Slovenku. Všetky patrili bývalým vysoko postaveným policajným funkcionárom. V putách svojich bývalých podriadených tak skončili Tibor Gašpar, Marian Zetocha, Peter Hraško, Bernard Slobodník, Robert Krajmer, Milan Mihálik, Ivan Bobocký a Martin Fleischer. Prečítajte si, kto je kto v kauze Očistec. Dovedna mala skupina pozostávať z 13 obvinených. Podľa obvinení ju mal riadiť nitriansky podnikateľ a väzobne stíhaný Norbert Bödör. Medzi obvinenými je aj špeciálny prokurátor, v súčasnosti väzobne stíhaný Dušan Kováčik.

Polícia spustila akciu OČISTEC aj na základe výpovede bývalého šéfa Kriminálneho úradu Ľudovíta Makóa, ktorý je spájaný s takáčovcami a s policiou spolupracuje. Podľa vyšetrovateľov však jeho výpoveď potvrdili aj iní svedkovia. V prípade je zaangažovaný aj Pavol Vorobjov, bývalý šéf spravodajskej jednotky NAKA, ktorý mal nezákonne lustrovať novinárov. 

Viac o téme: VäzbaFunkcionáriTibor GašparAkcia Očistec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu