Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Sulík si ide za svojím, pripravuje vlastný pandemický plán: Navrhuje skôr lokálne opatrenia

Minister hospodárstva Richard Sulík Zobraziť galériu (2)
Minister hospodárstva Richard Sulík (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA – Minister hospodárstva a vicepremiér Richard Sulík (SaS) pripravuje s odborníkmi vlastný pandemický plán, ktorý plánuje predstaviť a zverejniť v najbližších dňoch. Dokument má obsahovať súbor opatrení v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Tie však nebudú platiť plošne pre celé Slovensko, ale lokálne podľa závažnosti situácie.

"Kde je problém, prijmeme tomu zodpovedajúce riešenia. Pokojne aj lockdown a aj zavretie všetkých možných prevádzok. Tam, kde problém nebude, nemá zmysel prijímať tvrdé opatrenia," spresnil Sulík pred stredajším rokovaní vlády. Plán bude návrhom strany SaS a v dokumente chcú stanoviť kritéria, podľa ktorých sa určí akési skóre. V druhom kroku je podľa Sulíka nutné určiť, ako sa rozdelí krajina, či na okresy alebo iné územné členenie. "Do tretice je potrebné si stanoviť, v závislosti od skóre, v akom regióne majú platiť aké opatrenia," vysvetlil.

Sulík pripravuje vlastný pandemický plán (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Premiér Igor Matovič (OĽANO) dal Sulíkovi úlohu do nedele (15. 11.) predstaviť alternatívny plán, ako splniť podmienku konzília epidemiológov (denný počet pozitívnych prípadov pod 500) a od konca novembra otvoriť reštaurácie či školy. "Myslel som si, že sa pochlapí a že ukáže, že nevie len nekonštruktívne búrať ako malý nezodpovedný chlapec. Bohužiaľ, nevydalo. Je pondelok (16. 11.) poobede a ani chýru ani slychu o alternatívnom pláne strany SaS," napísal predseda vlády na sociálnej sieti.

Sulík v stredu reagoval, že na pláne začal pracovať ešte pred jeho minulotýždňovou dovolenkou v Dubaji. Neverí však, že termín dokončenia úlohy bol do nedele 15. novembra. "Matovič vedel, že minulý týždeň som na dovolenke a v nedeľu sa vrátim. Elementárna logika hovorí, že keď sa vrátim v nedeľu poobede z týždňovej dovolenky, ťažko môžem v nedeľu večer predstaviť niekoľkostranový použiteľný dokument," uviedol minister hospodárstva. Myslí si, že do nedele 22. novembra by už SaS mala svoj plán mať hotový a keď aj nie, podľa Sulíka je dôležité uprednostniť kvalitu.

Sulík si ide za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Na útoky zo strany predsedu vlády nechce reagovať. Sulík tvrdí, že si vždy povedal svoj názor a nemieni s tým prestať. "Keď premiér má potrebu sa uchýliť k osobným urážkam a útokom, je to skôr jeho vizitka. Ja to nebudem ani opätovať a ani komentovať," skonštatoval.

Viac o téme: OpatreniaVládaIgor MatovičRichard SulíkKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu