Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

KORONAVÍRUS V meste Svidník bude deväť odberných miest

Testovanie obyvateľstva na Slovensku
Testovanie obyvateľstva na Slovensku (Zdroj: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky)

SVIDNÍK – Deväť odberných miest bude ľuďom k dispozícii vo Svidníku v rámci plošného testovania na ochorenie COVID-19. Ako uviedla hovorkyňa mesta Kristína Tchirová, obyvateľov starších desať rokov a mladších ako 65 rokov evidujú 7938.

"Každé odberné miesto bude mať spracovaný technický a personálny list obsahujúci personálne obsadenie odberového tímu, naskladnenie materiálov osobitne za Ministerstvo obrany (MO) SR a mesto Svidník. Máme vyskladaný mestský koordinačný štáb plniaci úlohy logistiky, zásobovania, koordinácie a informovanosti obyvateľstva. Máme tiež zabezpečené miesto stravovania a už len realizujeme úlohy, ktoré súvisia so zabezpečením tesne pred testovaním," uviedla Tchirová.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ako povedala, už pred spustením vlastného mestského registračného dotazníka sa im nahlasovali ľudia, ktorí chcú pomôcť. "Po spustení registrácie v utorok (27. 10.) napoludnie sme do 16.00 h mali zabezpečený celý potrebný personál na administratívu a teraz dopĺňame stav dobrovoľníkov do rezervy," doplnila Tchirová.

Na základe zníženia počtu testovacích dní a rozšírenia hodín testovania počas jedného dňa zabezpečili podľa jej slov deväť odberných miest, ktoré kopírujú počet okrskov počas volieb. "Viaceré odberové miesta budú kombinované interiér – exteriér tak, aby najdôležitejší aspekt celého testovania, a to bezpečnosť, bol zabezpečený," dodala Tchirová.

Viac o téme: SvidníkKoronavírusOdberné miestaCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu