Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Kežmarok pripravuje 12 odberných miest: Polovica z nich je vonku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/ Prezídium Hasičského a záchranného zboru )

KEŽMAROK – Mesto Kežmarok pripravuje na testovanie 12 odberných miest, pričom jedna polovica z nich je vonku a druhá vo vnútri budov. Potvrdil to Ondrej Miškovič z oddelenia komunikácie a propagácie mesta.

„Občanov mesta začneme testovať v sobotu (31. 10.), v nedeľu (1. 11.) po 14.00 h prosíme občanov, ktorí v našom meste nemajú trvalý pobyt a budú sa chcieť testovať, aby prišli. Jedno miesto na Hlavnom námestí 3 v budove Reduty budeme mať vyhradené aj pre imobilných,“ priblížil Miškovič. Ako ďalej ozrejmil, v každej z budov, kde budú testovať, má byť jedno odberné miesto. Zároveň bude na každom mieste vojak. Ak by bol niekto z personálu pozitívny, bude zabezpečený ďalší.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Samosprávy na testovanie stále hľadajú dobrovoľníkov z radu zdravotníkov, ktorí sa môžu nahlásiť na telefónnom čísle 0960 521 455 alebo 0960 521 352, prípadne mailom presovzdrav@mil.sk. Miškovič doplnil, že podľa jeho informácií si zdravotník môže vybrať mesto aj odberné miesto, v ktorom chce pôsobiť. Administratívnu prácu podľa neho zabezpečia zamestnanci mestského úradu (MsÚ).

„O testovaní nemáme dostatok informácií. Sme na túto situáciu pripravení, ale nevieme, čo môže nastať. Treba však vyzdvihnúť prácu vojakov, zamestnancov MsÚ, Verejnoprospešných služieb mesta Kežmarok, skautov a ďalších dobrovoľníkov, pretože Kežmarok i vďaka nim bude dobre podchytený, čo sa týka organizácie,“ skonštatoval Miškovič.

Viac o téme: TestovanieKežmarokKoronavírusOdberné miesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu