Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Škandál pred testovaním: Mestská poslankyňa kritizuje testovanie, vláda všetko hodila na nás!

Poslankyňa chcela byť dobrovoľníčkou, no vyskytli sa komplikácie. Zobraziť galériu (2)
Poslankyňa chcela byť dobrovoľníčkou, no vyskytli sa komplikácie. (Zdroj: Facebook/Katarina Sliviakova Augustinic, TASR - Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Tak toto teda nečakala! Známa poslankyňa z mestského zastupiteľstva Nového Mesta v Bratislave Katarína Sliviaková Augustinič sa chce počas tohto víkendu tiež administratívne zapojiť a pomôcť pri testovaní obyvateľstva na nový koronavírus. Vláda však podľa jej slov hádže samosprávam polená pod nohy!

Poslankyňa sa tak pravdepodobne stane ďalšou dobrovoľníčkou v jednom z odberných miest, tie však boli nečakane navýšené a podľa nej sa tak podmienky menili doslova za pochodu. "Rozhodla som sa v sobotu pomôcť a prihlásila som sa ako dobrovoľníčka na víkendové testovanie v mojej mestskej časti Bratislava - Nové Mesto. Bohužiaľ štát organizáciu hodil na samosprávy a ešte mení podmienky za pochodu. Zmenil sa počet dní testovania a teda zákonite je nutné navýšiť počet odberných miest," popisuje situáciu poslankyňa Sliviaková Augustinič.

Zábery z minulého víkendu testovania na Orave
Zobraziť galériu (2)
Zábery z minulého víkendu testovania na Orave  (Zdroj: TASR - Miroslava Mlynárová)

Štát to všetko hodil na samosprávy

Na vine je podľa nej štát, ktorý nečakane mení podmienky testovania v meste. "Ochranné pomôcky pre dobrovoľníkov si má samospráva zabezpečiť sama z vlastných zdrojov. Rovnako aj stravu a celú organizáciu. Čo pri už značnom výpadku príjmu je ďalší výrazný náklad," posťažovala sa poslankyňa z Nového Mesta.

Viac o téme: PoslankyňaBratislavaNové mestoKoronavírusKatarína Sliviaková Augustinič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu