Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Ružinovský starosta má jasnú predstavu o testovaní: Vtipný odkaz konšpirátorom!

Martin Chren informuje o víkendovom testovaní v Ružinove.
Martin Chren informuje o víkendovom testovaní v Ružinove. (Zdroj: TASR/Martin Baumann, Erika Ďurčová)

BRATISLAVA - Starosta mestskej časti Ružinov v Bratislave Martin Chren má už jasný plán, ako bude prebiehať testovanie v tejto štvrti mesta počas tohto víkendu. Zverejnil hneď niekoľko bodov a v závere si dokonca "vychutnal" konšpirátorov kreatívnym vtipom!

Chren všetko zhrnul do jedného statusu a hneď v úvode obyvateľom odkázal, že vedenie Ružinova je teraz doslova zaplavené otázkami a nestíhajú na každú odpovedať. "Definitívne budeme mať všetko potvrdené až zajtra alebo v stredu, keď armáda a RÚVZ odobria naše testovacie miesta, následne budeme o všetkom informovať," uisťuje Chren.


Počas víkendu sa uskutoční celoplošné testovanie: Matovič informuje o zásadnej zmene


Počet testovacích miest a nový zmysel pre drive-thru

Na plošné testovanie v Ružinove vedenie pripravilo až 70 odberných miest. "Z toho 41 je v interiéroch, 7 navrhujeme drive-thru miest na otestovanie sa priamo z auta a zvyšok je exteriérových v stanoch," popisuje Chren a pripúšťa, že na niektorých z nich môže byť poriadny nával, preto Ružinovčanom dáva aj ďalšiu radu. "Každý Ružinovčan sa môže prísť dať otestovať na ľubovoľné miesto na Slovensku. Áno, teda aj na ľubovoľné miesto v Ružinove. Počas testovacích dní sa budeme na našom webe a cez sociálnu sieť snažiť priebežne informovať o tom, ktoré miesta sú prázdnejšie," sľubuje starosta.

Chren očakáva významný nával áut práve pri odberových drive-thru miestach. "Tieto drive-thru miesta by mali byť na veľkom parkovisku pri Štrkovci (pri lodenici), na parkovisku pri trhovisku Miletičova, pri miestnom úrade na Mierovej a v OC Styla na Zlatých pieskoch," označil predbežne odberové miesta Chren.

Neodpustil si štipľavý odkaz hoaxérom

Keďže po sociálnych sieťach hlavne v alternatívnych skupinách kolujú rôzne až neuveriteľné konšpirácie o tom, že pod rúškom testovania má byť ľudstvo čipované, Chren sa na záver rozhodol na účet týchto nezmyslov odbaviť vtipom. "Čipy nám už dodali, ale 5G sieť ešte spustenú nemáme a nie sú k nim baterky, takže si ich budete potom musieť 1x mesačne sami kúpiť a meniť doma, sú to tie malé japonské a žiaľ dosť drahé. Ak ste dočítali až sem, ďakujem za vašu pozornosť, predchádzajúca veta bola samozrejme vtip a neverte hoaxom!" dodal s humorom Chren.

Viac o téme: TestovanieRužinovMartin ChrenKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu