Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Skvelá správa! Teploty sa budú šplhať k dvadsiatke: V TENTO deň sa však začne ochladzovať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Z predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) na najbližšie dni vyplýva, že nás čakajú príjemné denné teploty. Mierne ochladenie pocítime až v druhej polovici týždňa, kedy na mnohých miestach zaprší.

Po prednej strane rozsiahlej brázdy nízkeho tlaku vzduchu siahajúcej z Nórskeho mora cez Severné more a strednú Európu až nad Stredomorie, bude v pondelok od juhozápadu do našej oblasti prúdiť teplejší vzduch.

Aktuálne počasie nájdete na Predpovede.sk

V ranných a doobedňajších hodinách meteorológovia vystríhali pred hmlou. Počas dnešného dňa sa oteplí na 11 až 16, na juhozápade do 19 stupňov.

Utorok

Od západu postúpi nad Poľsko, Moravu a Rakúsko zvlnený studený front a postupne sa začne rozpadávať.

Bude prevažne polojasno, na západe sa v popoludňajších hodinách vyskytne veľká oblačnosť. V nižších polohách sa bude lokálne tvoriť hmla alebo nízka oblačnosť. Ojedinele, na západe miestami rátajte s mrholením alebo občasným dažďom.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota klesne na 9 až 4 stupne. Najvyššia denná teplota dovŕši 13 až 18, pri hmle okolo 11 stupňov. Zafúka juhovýchodný až južný vietor s rýchlosťou 5 až 30 km/h, no popoludní bude slabnúť.

Streda

Naše územie sa bude nachádzať v tlakovou sedle.

Meteorológovia avizujú polooblačné až oblačné počasie, v nižších polohách sa podľa nich miestami objaví hmla alebo nízka oblačnosť. Ojedinele bude mrholiť.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Do rána sa ochladí na 9 až 4, v údoliach ojedinele zhruba na 2 stupne. V priebehu dňa sa najvyššia teplota vyšplhá na 13 až 18, pri hmle približne na 11 stupňov. Očakáva sa prevažne slabý vietor.

Štvrtok

Od západu k nám postúpi studený front spojený s tlakovou nížou nad Škandináviou.

SHMÚ hlási oblačno až zamračené, prechodne v noci aj zmenšenú oblačnosť. Lokálne bude hmlisto. Postupne na mnohých miestach vyskytne dážď či prehánky. Na hrebeňoch Tatier hrozí sneženie.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota poklesne na 7 až 2 stupne, v údoliach však bude ojedinele aj chladnejšie. Maximálna denná teplota dosiahne 10 až 15 stupňov.

Piatok

Od severozápadu postúpi do našej oblasti frontálna vlna.

V posledný pracovný deň sa mierne ochladí. Meteorológovia očakávajú oblačné až zamračené počasie a na mnohých miestach dážď alebo prehánky. Vo vyšších polohách avizujú sneženie.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Do rána teplota klesne na 8 až 2 stupne, počas dňa vystúpi na 8 až 13 stupňov.

Viac o téme: PredpoveďPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu