Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Boris Kollár pri nehode utrpel vážne zranenie: Ochrankár mu mal zachrániť život!

Predseda NR SR Boris Kollár Zobraziť galériu (3)
Predseda NR SR Boris Kollár (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) je v stabilizovanom stave v Univerzitnej nemocnici na bratislavských Kramároch. Má zlomený druhý krčný stavec, liečiť sa bude niekoľko týždňov. Informovala o tom jeho hovorkyňa Michaela Jurcová.

Ochrankár mal Kollárovi zachrániť život

Minister práce Milan Krajniak v diskusii na RTVS uviedol, že ochrankár zachránil Borisovi Kollárovi život. Po nehode totiž predseda parlamentu nevedel dýchať a mal zapadnutý jazyk, ktorý mu vytiahol. 

MIMORIADNA SPRÁVA Boris Kollár mal v Bratislave vážnu dopravnú nehodu, je stabilizovaný

"Predseda NR SR pán Boris Kollár bol prvotne prevezený do Nemocnice sv. Michala, kde absolvoval základné vyšetrenia. Aktuálne sa predseda parlamentu nachádza v Univerzitnej nemocnici na Kramároch v stabilizovanom stave a pri vedomí," uviedla Jurcová s tým, že odhadovaná dĺžka rekonvalescencie pri jeho zranení je niekoľko týždňov. 

Boris Kollár pri nehode
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

O posádke a programe cesty rozhoduje ústavný činiteľ

Rozhodnutie o programe, cieli cesty i pasažieroch v aute s vodičom z Úradu na ochranu ústavných činiteľov (ÚOÚČ) je plne v kompetencii ústavného činiteľa, ktorý túto možnosť využíva. Ozrejmila to hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR Barbara Túrosová. 

"Pri dopravnej nehode utrpel osobný ochranca zlomeniny rebier a tržné poranenie hlavy. Napriek tomu bezprostredne po nehode skontroloval stav predsedu NR SR Borisa Kollára, ktorý si vyžiadal okamžitú prvú pomoc, pri ktorej mu spriechodnil dýchacie cesty a kontroloval životné funkcie až do príchodu rýchlej zdravotnej služby," priblížila. Vodič podľa jej slov absolvoval lekárske vyšetrenia a neutrpel žiadne zranenia.

Boris Kollár pri nehode
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

Túrosová vysvetlila, že ústavní činitelia, ktorí majú pridelené vozidlo s vodičom ÚOÚČ a diplomatických misií MV, ho môžu využívať nepretržite počas výkonu svojej funkcie. "Program a cieľ cesty je plne v kompetencii chránenej osoby. Rovnako je výlučne na jej rozhodnutí aj to, kto sa bude spolu s ňou nachádzať ako pasažier v služobnom motorovom vozidle, ktoré užíva," dodala.

Predseda Národnej rady mal v sobotu podvečer dopravnú nehodu na križovatke Ulice Svornosti a Mramorovej ulice v bratislavských Podunajských Biskupiciach. Pri nehode sa zranil aj jeho osobný ochranca a vodič Úradu pre ochranu ústavných činiteľov. Udalosť vyšetruje polícia; o presných príčinách zatiaľ neinformovala.

Viac o téme: NehodaNemocnicaZlomeninaStavBoris KollárKrčný stavec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu