Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Silný odkaz manželky lekára (†48) z Oravy, ktorého zabil koronavírus: Nikdy nebýval chorý!

Na Slovensku zomrel prvý lekár s ochorením Covid-19. Zobraziť galériu (5)
Na Slovensku zomrel prvý lekár s ochorením Covid-19. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Slovensko zasiahla v pondelok mimoriadne smutná správa. Je dôkazom toho, že obávaný koronavírus si obete nevyberá len spomedzi seniorov či ľudí s pridruženými ochoreniami. O život totiž pripravil len 48-ročného lekára z Oravy. Jeho manželka poslala všetkým, ktorí nákazu považujú za vymyslenú, veľavravný odkaz.

KORONAVÍRUS Prvá obeť z radov slovenských zdravotníkov! Zákernej nákaze podľahol lekár (†48) z Oravy

Rastislav Melek je prvou obeťou koronavírusu z radov slovenských zdravotníkov. Ordinoval v obci Lokca v okrese Námestovo, pôsobil tu ako všeobecný lekár pre dospelých. Poslednýkrát vydýchol v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku, kde bol niekoľko týždňov napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. 

Na Slovensku zomrel prvý
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

"Pomohol tomu, kto potreboval, neodmietol a urobil vždy, čo mal...a bojoval do poslednej chvíle. Budete chýbať, pán doktor," zneli úprimné slová, ktoré na sociálnej sieti zverejnili pracovníci odboru zdravotníctva Žilinskej župy. Rastislava opísali ako skromného, vľúdneho človeka a veľmi dobrého obvodného lekára, ktorého mali pacienti radi. 

K úmrtiu lekára sa vyjadril aj premiér Igor Matovič a minister zdravotníctva Marek Krajčí.
Zobraziť galériu (5)
K úmrtiu lekára sa vyjadril aj premiér Igor Matovič a minister zdravotníctva Marek Krajčí.  (Zdroj: reprofoto/facebook-Igor Matovič)

Silný odkaz manželky lekára
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto:Facebook/Marek Krajčí)

Manželka: Zomrel na Covid, potvrdilo to CT pľúc

Mimoriadne silný odkaz však Slovákom vyslala najmä manželka zosnulého lekára. „Nikdy som nepísala na Facebooku verejné statusy, ale teraz musím. Bola som jeho manželka 14 rokov, nikdy nebýval chorý. Zanechal ma tu aj s 10-ročným dieťaťom a neviete si ani len predstaviť, aká je to bolesť," uviedla v úvode.

Záber z Ústrednej vojenskej nemocnice Ružomberok - FN. V nevyužívaných priestoroch bývalej polikliniky zriadili pavilón na hospitalizáciu pacientov s nákazou COVID-19 (ilustračné foto).
Zobraziť galériu (5)
Záber z Ústrednej vojenskej nemocnice Ružomberok - FN. V nevyužívaných priestoroch bývalej polikliniky zriadili pavilón na hospitalizáciu pacientov s nákazou COVID-19 (ilustračné foto).  (Zdroj: Facebook/Jaro Naď - minister obrany SR,OĽANO)

Ďalšie slová smerovala predovšetkým k tým, ktorí nákazu považujú za výmysel. "Všetkým neveriacim odkazujem, áno zomrel na COVID. CT pľúc to potvrdilo. Boli úplne zničené. A bol úplne zdravý. Takže všetci, čo píšu, že sa ich to netýka, je len otázkou času, kedy sa ich to dotkne,“ uzavrela.

Viac o téme: SmrťLekárManželkaOdkazKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu