Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najmasovejšia reakcia Slovákov! Polícia už pozná identitu mužov aj detí, ktoré skandovali vulgarizmy

Polícia okamžite rozbehla pátranie po identite detí aj ich rodičov. Zobraziť galériu (4)
Polícia okamžite rozbehla pátranie po identite detí aj ich rodičov. (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - Polícia identifikovala deti, ktoré počas sobotnej demonštrácie skandovali vulgarizmy na adresu premiéra Igora Matoviča či prezidentky Zuzany Čaputovej. Poznajú aj totožnosť mužov, po ktorých v tejto súvislosti pátrali. Cenné informácie sa k nim dostali už sedem minút po tom, ako na sociálnej sieti zverejnili výzvu k vypátraniu maloletých, ich zákonných zástupcov aj už spomínaných mužov.

V sobotu pred úradom vlády protestovali ultras fanúšikovia a nespokojní občania, ktorí žiadali odstúpenie premiéra Igora Matoviča a zároveň vyjadrili svoj nesúhlas s opatreniami proti šíreniu koronavírusu. O pokojnom priebehu demonštrácie sa hovoriť nedá, polícia musela použiť slzný plyn aj vodné delá. Smutné je, že poniektorí na rozvášnenú akciu doniesli aj svoje ratolesti. A nie všetky sa len nemo prizerali.

Prečítajte si viac: Včerajší protest má ďalšiu dohru: Polícia pátra po deťoch na FOTO, skandovali vulgarizmy do megafónu!

Médiá aj sociálne siete zaplavili šokujúce zábery maloletých, ktorí skandovali vulgarizmy na adresu premiéra či prezidentky. "Matovič je k***t! Matovič je k***t!" aj takéto slová zneli z úst detí, ktoré mali podľa odhadov sotva päť rokov. 

Polícia už identitu osôb zistila, pominuli preto dôvody pátrania. Tváre osôb boli preto na priloženom screenshote zarastrované.
Zobraziť galériu (4)
Polícia už identitu osôb zistila, pominuli preto dôvody pátrania. Tváre osôb boli preto na priloženom screenshote zarastrované.  (Zdroj: FB/Polícia SR)

Polícia okamžite reagovala a informovala o tom, že pátra po identite dvoch mužov s megafónom a troch detí. "Prípadne ak viete, tak nám pomôžu aj mená ich rodičov," doplnila polícia. 

Bleskové reakcie

Prvé reakcie na seba nenechali dlho čakať. "Len na túto výzvu reagovalo okamžite viac ako sto občanov súkromnými správami. Na základe pondelňajšej analýzy bolo zistené, že prvotné informácie o identite osôb boli polícii zaslané už sedem minút po zverejnení statusu," oznámila polícia.

Zásah polície pri proteste (Zdroj: topky)

Dané osoby si teda užili poriadnu mediálnu "slávu", ktorú možno ani nečakali. Bohužiaľ, na konanie rodičov takto doplatili aj malé deti.

Za 22 hodín totiž status policajtov lajkovalo viac ako 16-tisíc ľudí, ďalších viac ako 11-tisíc ho zdieľalo a celkovo sa dostal k viac ako 1 400 000 užívateľov. "Vďaka jednej z najmasovanejších reakcií na zverejnený status v histórii existencie policajného Facebooku, bolo získaných množstvo cenných poznatkov vedúcich k odhaľovaniu trestnej činnosti," doplnila polícia.

A čo bude ďalej? Ochrancovia zákona stroho uviedli, že o ďalších krokoch budú informovať, keď to dovolí procesná situácia. Dospelé osoby sú na základe svojho konania podozrivé z ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

Viac o téme: ProtestPátranieSobotaInformáciePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu