Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Žigov asistent opísal zákulisie víkendovej debaty: Premiéra Matoviča obvinil z vulgárneho správania

Premiér Igor Matovič Zobraziť galériu (4)
Premiér Igor Matovič (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič sa včera zúčastnil televíznej debaty v relácii Na telo. V prvej polovici relácie sa stretla v diskusii dvojica Peter Žiga a Eduard Heger. Žigu sprevádzal bývalý hovorca rezortu a poslanecký asistent Maroš Stano. O tom, čo sa dialo v zákulisí, sa vyrozprával na sociálnej sieti.

Rozčúlilo ho to, čo sa udialo v zákulisí, kým diskutovali súčasný minister financií Heger a bývalý minister hospodárstva Žiga. "Snažím sa na FB nepísať o práci a dlho som zvažoval, či dnešný zážitok vôbec zverejniť, ale napokon som sa rozhodol, že si ho nenechám pre seba," napísal. 

Matovič sa v zákulisí nervózne prechádzal

O nevšedný zážitok sa postaral predseda vlády Igor Matovič, ktorý čakal ako ďalší hosť. "Po začiatku relácie prišiel do priestoru, kde hostia na obrazovke bežne sledujú jej priebeh. Keď Peter Žiga v relácii povedal: „Za celoplošným testovaním môže byť aj odvedenie pozornosti od nevydarenej pomoci ľuďom a premiérove PR.“ Matovič vykríkol: „Idiot, je to idiot, hajzel jeden.“ Obrátil sa na mňa: „Vy ste tu s ním? Odkážte mu, že je idiot.“," povedal podľa Stana Matovič. 

Podľa Stana sa v zákulisí nervózne prechádzal a po slovách Žigu, ktorý spochybnil dostatočnú účinnosť plánovaných testov vraj nasledoval ďalší výkrik. "„Že sa nehanbí šíriť také kotlebovské reči,“ a pritvrdil: „Postaviť k múru a zastreliť!“," napísal na sociálnej sieti Stano. 

Šokovaná kolegyňa

Poslaneckého asistenta a bývalého hovorcu rezortu hospodárstva sa mal Matovič následne spýtať, či sa nehanbí pracovať za mafiánske peniaze. "Tu si dovolím krátku vsuvku – ako poslaneckého asistenta ma platí NR SR – čiže sú to rovnaké štátne peniaze, aké dostáva predseda vlády, ministri a poslanci. To už nevydržala šokovaná kolegyňa, ktorá sa prišla len zo zvedavosti pozrieť, ako to v Markíze vlastne vyzerá a rozhorčene odpovedala: „Nie, nehanbíme sa a vy sa nehanbíte, ako sa správate, veď ste predseda vlády?“," napísal.

Žigov asistent opísal zákulisie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Matovič šiel následne do debaty. "Zamýšľam sa, čo to malo byť. Tlak, stres, výbušná povaha, divadlo, provokácia? Čo ja viem. Ale sú hranice, ktoré by vysoký ústavný činiteľ nemal prekračovať. Nenávistné reči o strieľaní kritikov sú príliš. Za 22 rokov v kontakte s politikou som sa s niečím takým nestretol, a to som už zažil fakt všeličo. Alebo som príliš útlocitný a nehodím sa do týchto nových čias?" dodal s tým, že nič nefotil ani nenahrával.

Žigov asistent opísal zákulisie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Viac o téme: Igor MatovičMaroš Stano
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu