Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pozrite sa na týždňovú PREDPOVEĎ počasia: Jeseň už jasne ukazuje svoju typickú tvár

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Bodku za týmto týždňom musí už obvykle dať týždňová predpoveď počasia, ktorú vám prinášame v tomto článku. Typické jesenné počasie bude zrejme pretrvávať aj počas nasledujúceho týždňa. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) by sme mali byť svedkami len ojedinelých zrážok.

Pondelok

Bude malá, miestami zväčšená a nízka oblačnosť, dopoludnia aj hmla. Výnimočne sa vyskytnú slabé zrážky. Najvyššia denná teplota 9 až 14 stupňov Celzia, na Orave, pod Tatrami a pri nízkej oblačnosti okolo 7 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 0 st. Slabý premenlivý vietor.

Utorok

V druhý pracovný deň bude jasno až polojasno, miestami prechodne až oblačno. V noci a dopoludnia lokálne hmla alebo nízka oblačnosť. Ojedinele budú aj slabé zrážky. Najnižšia nočná teplota 3 až -2, v južnej polovici západného Slovenska okolo 5 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota 11 až 16, na Orave, pod Tatrami a pri dlhšietrvajúcej hmle okolo 9 stupňov. V noci slabý, na juhozápade a cez deň aj na ostatnom území juhovýchodný až južný vietor 3 až 9, v nárazoch ojedinele okolo 14 m/s (10 až 30, 50 km/h).

Streda

V stredu bude prevažne polojasno, postupne miestami až zamračené. Lokálne hmla - najmä v noci a dopoludnia. Ojedinele mrholenie. Najnižšia nočná teplota 4 až -1, na západe okolo 6 stupňov. Najvyššia denná teplota 11 až 16, na juhozápade do 19 stupňov, pri dlhšie trvajúcej hmle ojedinele chladnejší vzduch. Juhovýchodný až južný vietor 3 až 9, v nárazoch ojedinele okolo 14 m/s (10 až 30, 50 km/h).

Štvrtok

Vo štvrtok bude prevažne polojasno, v noci a dopoludnia miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Len výnimočne slabé zrážky. Najnižšia nočná teplota 6 až 1 stupňov Celzia, v údoliach ojedinele do -1 stupňa. Najvyššia denná teplota 14 až 19 stupňov, pri hmle alebo nízkej oblačnosti ojedinele chladnejšie.

Piatok

V závere pracovného týždňa bude polojasno až oblačno, postupne miestami až zamračené. V noci a zrána ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Ojedinele slabý dážď alebo mrholenie. Najnižšia nočná teplota sa dostane na 8 až 2 stupňov Celzia, čo nie je až taká nízka hodnota. Najvyššia denná teplota 11 až 17 stupňov.

Viac o téme: PočasiePredpoveďTýždeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu