Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Matovič prezradil DETAILY k hromadným podujatiam: O výmene Krajčího neuvažuje

Igor Matovič Zobraziť galériu (5)
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Na všetkých hromadných podujatiach bude môcť byť maximálne 50 ľudí. Opatrenie, ktoré v stredu vydá Úrad verejného zdravotníctva SR, bude platiť pre športové a kultúrne podujatia i omše. Dôvodom je, aby medzi jednotlivými oblasťami nedochádzalo k "škriepkam".

S návrhom prišiel hlavný hygienik SR Ján Mikas, v stredu o tom pred rokovaním vlády informoval premiér Igor Matovič. 

Na hromadných podujatiach môže byť maximálne 50 ľudí, uviedol premiér Matovič pred rokovaním vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Na hromadných podujatiach môže byť najviac 50 ľudí

Matovič priblížil, že ak na športovom podujatí bude športovcov a celý realizačný tím tvoriť skupinu 50 ľudí, tak budú musieť hrať bez divákov. Ak v divadle bude 20 hercov, tak bude môcť byť 30 divákov, a taktiež podľa toho sa počty budú dopĺňať v kostoloch podľa farárov, miništrantov a veriacich. Na všetkých má podľa predsedu vlády platiť "rovnaký meter".

KORONAVÍRUS Matovič prezradil DETAILY
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

KORONAVÍRUS Matovič prezradil DETAILY
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Zdá sa mi to v súlade so zdravým rozumom, aby sa nerobili žiadne výnimky a aby sa všetci cítili rovnako pred týmito opatreniami. Je to férový postoj ku každému," poznamenal premiér. Dodal, že sa tak nerozlišuje ani medzi tým, či je to hromadné podujatie vonku alebo vo vnútri.

Kultúrna obec žiada zrušiť plošný zákaz kultúrnych podujatí

Kultúrne centrá a pracovníci v kultúre vyzývajú premiéra Igora Matoviča, ministerku kultúry Natáliu Milanovú a vládu SR, aby prehodnotili svoje rozhodnutie a s okamžitou platnosťou zrušili plošný zákaz kultúrnych podujatí. Uvádzajú to vo výzve, ktorú poskytol člen siete pre nezávislú kultúru Anténa Robo Blaško.

KORONAVÍRUS Matovič prezradil DETAILY
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"My, dolupodpísaní zástupcovia státisícov ľudí pracujúcich v oblasti umenia a kultúry vyhlasujeme, že na našich kultúrnych podujatiach dokážeme zabezpečiť dodržiavanie primeraných hygienických opatrení - rovnako, ako to dokážu prevádzkovatelia nákupných centier či športových zariadení. Hovoríme: plošný zákaz pre kultúru je zlé riešenie," píšu signatári vo výzve. Upozornili, že na Slovensku dnes v oblasti kultúry pracuje viac ako 220-tisíc ľudí. "Rozhodnutie vlády SR o zákaze kultúrnych podujatí je hromadnou výpoveďou pre absolútnu väčšinu z nich," zdôraznili.

O výmene Krajčího neuvažuje

Premiér Matovič opäť povedal, že neuvažuje o výmene ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. "Myslím si, že je čas pomôcť ministrovi zdravotníctva a nie hľadať jeho náhradu. Rezort, ktorý má na starosti, je v katastrofálnom stave aj bez pandémie," povedal s tým, že za stav zdravotníctva sú zodpovedné vlády Smeru.

Viac o téme: OpatreniaIgor MatovičSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu