Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zbytočná smrť malého Sebinka (†3): Pred súd sa postavili štyri zdravotníčky z nitrianskej nemocnice

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Spravodlivosť pre Sebinka.Justice for Sebinko.)

NITRA - Malého Sebastiánka (†3) hospitalizovali v nitrianskej nemocnici v januári 2017. Sebinko, ako ho jeho rodina volala, mal podozrenie na cukrovku. Po necelom dni hospitalizácie, však chlapček v nemocnici zomrel. Dnes sa postavili pred súd dve obžalované lekárky a dve sestričky.

Sebastiánkov príbeh je jeden z tých, ktorý nechce zažiť žiadny rodič. V januári v roku 2017 sa dostal do nitrianskej nemocnice. Z nej sa však už domov k svojim milujúcim rodičom nevrátil. Podľa slov rodiny nebol Sebastiánko nikdy vážne chorý, dokonca ani nemusel užívať antibiotiká pri bežných detských chorobách. Mesiac pred záhadnou smrťou bol na povinnej preventívnej prehliadke u svojej obvodnej lekárky. „Jeho detská lekárka ho vždy pochválila za dokonalé zdravie,“ uviedla rodina na facebookovej stránke s názvom Spravodlivosť pre Sebinka. Choroby sa vitálnemu a šťastnému chlapcovi celé detstvo vyhýbali.

Smutný prípad z Nitry: Sebastiánka (†3) hospitalizovali, o pár hodín zomrel, pochybila nemocnica

Problémy prišli až koncom januára, keď sa chlapček necítil dobre. Rodičia ho vzali k lekárke a tá ho poslala do nitrianskej nemocnice, v ktorej ho hospitalizovali na Jednotke intenzívnej starostlivosti. Sebinko mal totiž vysokú chladinu cukru v krvi. Ani nie po 20. hodinách od hospitalizácie si jeho mama vypočula tú najzdrvujúcejšiu správu. Jej syn bol mŕtvy. 

Zbytočná smrť malého Sebinka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Spravodlivosť pre Sebinka.Justice for Sebinko.)

Rodina príbeh zverejnila na sociálnej sieti na stránke Spravodlivosť pre Sebinka. Podali aj podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, pretože podľa nich pochybyla nemocnica. „Zdravotná sestra, pri ktorej zomrel náš Sebinko, bola arogantná, drzá, neľudská, lenivá a hlavne neznajúca svoju prácu,“ tvrdí rodina o zdravotnej sestre v nočnej službe, ktorá údajne zvyšovala hlas na Sebastiánka aj jeho rodičov.

Obžalované

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou nakoniec potvrdil pochybenie nemocnice. V prípade sú obžalovane dve lekárky a dve zdravotné sestry. Sestry sa na dnešné pojednávanie v Nitre nedostavili. "Čoho sa boja?" pýta sa sa zdrvená mama. Tá o procese informuje na stránke Spravodlivosť pre Sebinka. 

Uverejnil používateľ Spravodlivosť pre Sebinka.Justice for Sebinko. Streda 30. septembra 2020
Viac o téme: DieťaNemocnicaSmrťPojednávanieSúd NitraSebastián
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu