Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Už je to tu! Prvý umelec verejne oznámil finančné problémy: Zahrajko zo Spievankova ide robiť šoféra

Richard Čanaky Zobraziť galériu (2)
Richard Čanaky (Zdroj: Faceboo/Richard Čanaky)

BRATISLAVA - Zrušenie hromadných podujatí v kultúre pre koronu spôsobilo existenčné problémy mnohým umelcom. Mnohí sú v zúfalej situácií a už nemajú z čoho platiť bežné účty. A preto sa rozhodli konať a skúšajú zarábať, ako sa len dá. Príkladom je Richard Čanaky známy ako Zahrajko zo Spievankova.

Umelec, hudobník a detský zabávač, ktorého poznajú všetky deti na Slovensku sa rozhodol v týchto ťažkých časoch pre kultúru zobrať osud do svojich rúk. „Ponúkam svoje občasné služby osobného šoféra. Cesty kamkoľvek. Spoľahlivé a pohodlné veľké autíčko. Zvládam dlhé trasy (Košice – BA na otočku). Spoľahlivosť , diskrétnosť, osobný šarm. Cena dohodou,“ píše aktuálne na sociálnej sieti Richard Čanaky.

Richard Čanaky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Faceboo/Richard Čanaky)

Detský umelec sa netají tým, že je v zložitej ekonomickej situácií. Ako povedal pre topky.sk, hľadá spôsoby ako prežiť, keďže umelci sú dlhé mesiace bez príjmov a teda na mizine. „Účty nepočkajú. Musím ich platiť. Som ochotný robiť čokoľvek, aby som prežil a zodpovedne platil všetko,“ povedal nám.

Najviac ho mrzí, že na koronu a opatrenia súvisiace s ňou doplatili umelci. Je presvedčený, že koncerty umelcov nie sú žiadnym ohniskom nákazy. „Dodržiavame všetky opatrenia, len preto aby sme prežili a mohli ďalej zarábať na svoje živobytie. Keby nám povedali, že máme vystupovať v igelitových vreckách, tak to urobíme. Sme zodpovední voči sebe a aj ostatným a takí istí sú aj naši diváci,“ vyjadril presvedčenie Richard Čanaky.

Viac o téme: PrácaKoronavírusRichard ČanakySpievankovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu