Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Matovič pred kľúčovým krízovým štábom: Pre mnohých budem nositeľom zlých správ

Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič bude nositeľom zlých správ pre mnohých ľudí v súvislosti s opatreniami, ktoré sa budú musieť prijať. Povedal to v pondelok pred rokovaním ústredného krízového štábu. Návrhy opatrení zatiaľ konkretizovať nechcel.

"Nebudem konkretizovať návrhy. Situácia je mimoriadne vážna a myslím si, že musíme prijať veľmi zásadné rozhodnutia a veľmi odvážne rozhodnutia," komentoval s tým, že nechce povedať, či by mohlo dôjsť k takým opatreniam, aké sa prijali počas prvej vlny pandémie nového koronavírusu. Očakáva, že rokovať budú tri až štyri hodiny.

Premiér Matovič bude nositeľom zlých správ pre mnohých ľudí, uviedol to pred krízovým štábom (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Toto je bojisko, na ktorom bojujeme

Premiér sa ešte pred štábom vyjadril aj na sociálnej sieti Facebook. "Počas každej mimoriadnej situácie, pandémie či vojny je absolútnym kľúčom k víťazstvu získať pre spoločnú vec masy. Ak sa s plánom boja masy stotožnia, máte veľkú šancu spoločný boj vyhrať... to sa nám podarilo počas prvej vlny a spoločne sme to vyhrali," napísal. 

Počas každej mimoriadnej situácie existujú podľa premiéra sily, ktorých nezaujíma spoločné dobro a verejný záujem. "Ciele majú iné. Títo ľudia si veľmi dobre uvedomujú, že kľúčom k ich úspechu je demoralizovať vojsko - masy, ktoré vy nevyhnutne potrebujete pre víťazstvo." Za posledných šesť mesiacov čelila nová vláda rôznym kauzám.

"Toto je bojisko, na ktorom dnes bojujeme. Veľakrát s pocitom ako v strede mínivého poľa, kedy s údivom zisťujete, komu každému sa rola Brutusa zapáčila. Napriek tomu musíme ísť ďalej a pokúsiť sa vojnu vyhrať," uviedol. Kritizoval útoky na jeho osobu a hnutie a zároveň povedal, že netúži byť druhýkrát premiérom. "Áno, uvedomujem si dočasnosť mojej funkcie a zároveň z hĺbky duše netúžim byť druhýkrát premiérom, ale kým ním budem zrejme prvý a posledný krát, z bojiska neutečiem... a dupľom v tejto ťažkej dobe, ktorá nastáva," dodal. 

Viac o téme: OpatreniaIgor MatovičKoronavírusústredný krízový štáb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu