Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Droba skritizoval Matoviča: Nepokazili sme si to! Nenazývajme Slovákov nezodpovednými bláznami

Juraj Droba Zobraziť galériu (2)
Juraj Droba (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Bratislavského župana Juraja Drobu nenechala chladným Matovičova reakcia na vysoký nárast prípadov koronavírusu na Slovensku. Premiér totiž uviedol, že aktuálna situácia je výsledkom nezodpovedného správania sa ľudí.

Juraj Droba sa vo svojom statuse na sociálnej sieti obul do premiéra. „Korona udrela naplno nie preto, že by sme boli nezodpovední. O tom, že jesenná vlna bude silnejšia, sme predsa hovorili už od leta. Napríklad župný úrad a naše zariadenia sociálnych služieb sme pripravovali na zhoršenie situácie od júla,“ začal Droba.

Podľa neho netreba byť imunulógom, aby sme pochopili, že ak stúpajú prípady vo svete a máme otvorené hranice, tak začnú stúpať aj na Slovensku. „Nie je na mieste obviňovať občanov, že "kašľali" na opatrenia a pokazili nám to. Áno, niektorí boli nezodpovední a po uvoľnení opatrení sa správali ako odtrhnutí z reťaze. To však nie je dôvod hádzať všetkých do jedného vreca. Oveľa viac je totiž tých, ktorí sa obmedzujú v bežnom živote a pomáhajú blízkym či susedom,“ uviedol bratislavský župan.

Bratislavský samosprávny kraj spustil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Dobra poukázal aj na to, že mnohí ľudia sa už mesiace budia s úzkosťou a strachom a posledné, čo potrebujú, sú obvinenia a vyhrážky. „Keď si dá niekto v zápale zábavy na svadbe dole rúško, určite to nerobí s cieľom niekoho nakaziť. Sme len ľudia a sme unavení. Túžime opäť normálne žiť. Posledné, čo teraz pomôže, sú obvinenia, vyhrážky a šírenie paniky. Nemali by sme nazývať obyvateľov Slovenska nezodpovednými bláznami. Týmto len podnecujeme nenávisť a každé nové opatrenie môže mať, paradoxne, opačný efekt.“

Na záver vyjadril podporu všetkým ľudom z kultúry, umenia, športu, cestovného ruchu, gastronómie a ďalších odvetví, ktorým hrozí chudoba. „Zdravý rozum je najlepšie opatrenie. Všetci sme v tom spolu a dnes sa bojíme o svoju existenciu viac, ako o svoje zdravie. Prosím politikov, pandemikov, epidemiológov a krízových manažérov, aby mali na zreteli, že sme len ľudia a chceme žiť svoj život,“ uzavrel.  

Viac o téme: Juraj DrobaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu