Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšia potvrdená obeť KORONAVÍRUSU! Muž zomrel v trenčianskej nemocnici

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Jean-Francois Badias)

BRATISLAVA - Na Slovensku dnes pribudlo ďalšie úmrtie v dôsledku koronavírusu. O úmrtí 78-ročného muža informovala nemocnica už včera. Dnes sa potvrdilo, že príčinou smrti bol koronavírus.

Spolu tak evidujeme 41 úmrtí. Zosnulý je 78-ročný muž, hospitalizovaný bol vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne, kde zomrel 19. septembra. Následná pitva potvrdila pľúcnu formu ochorenia COVID-19. Pacient mal i iné pridružené ochorenia.


V pondelok pribudlo 175 nových prípadov! Nové ohniská KORONAVÍRUSU: Ďalšie úmrtie


V šetrení je 11 prípadov

Aj v pondelok sa Slovensko dozvedela smutnú správu. Na koronavírus zomrel 69-ročný muž, ktorý bol hospitalizovaný vo fakultnej nemocnici v Prešove. Pacient zomrel 8. septembra a na základe pitvy a laboratórnych analýz odborníci vyhodnotili ako dôvod úmrtia pľúcnu formu ochorenia COVID-19, priblížilo ministerstvo.

Ďalšia potvrdená obeť KORONAVÍRUSU!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Pripomína taktiež, že nový koronavírus sa ako primárna príčina smrti nepotvrdila u 80-ročnej pacientky z nemocnice v Ružomberku, u 15-ročnej tínedžerky z nemocnice v Nitre a tiež u 78-ročného muža v prešovskej nemocnici. "V šetrení je od začiatku septembra naďalej najmenej 11 prípadov. Špecialisti hodnotia, či primárnou príčinou úmrtí bolo ochorenie COVID-19. Ide o prípady, kde boli pacienti z nemocníc na celom Slovensku pred úmrtím pozitívne testovaní na nový koronavírus," uviedol tlačový odbor.

V nemocniciach sú desiatky pacientov

V nemocniciach je hospitalizovaných 140 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 115 z nich. Na JIS je 10 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 8 pacientov. Na Slovensku včera pribudlo 175 pozitívne testovaných ľudí, urobilo sa 2664 testov. Dobrou správou je, že sa vyliečilo ďalších 97 ľudí, celkovo sa už zotavilo 3668 pacientov.

Viac o téme: úmrtieTrenčínKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu