Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slnečné dni sa končia! Druhá polovica týždňa prinesie ZMENU počasia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, Topky)

BRATISLAVA – Až do prvej polovice týždňa budú najmä na juhozápade panovať vysoké teploty. Zmena nastane vo štvrtok, kedy bude od juhozápadu do strednej Európy prúdiť vlhší vzduchu. Okrem ochladenia sa na mnohých miestach vyskytnú prehánky alebo dážď, ojedinele aj búrky.    

Aktuálne počasie na Slovensku na Predpovede.sk

Pondelok

Od východu zasahuje do našej oblasti okraj tlakovej výše.

Meteorológovia hlásia teplo. Počas dňa sa oteplí na 22 až 27 stupňov, na Orave a pod Tatrami treba ojedinele rátať s chladnejším počasím.

Teplota na horách vo výške 1500 m vystúpi na okolo 14 stupňov. Fúkať bude slabý, v južnej polovici západného Slovenska juhovýchodný vietor rýchlosťou 10 až 25 km/h.

Utorok

Po zadnej strane tlakovej výše nad východnou Európou bude od juhu až juhozápadu naďalej do našej oblasti prúdiť teplý vzduch.

Bude jasno až polojasno, zrána sa ojedinele vyskytne hmla alebo nízka oblačnosť. Znova bude teplo.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota poklesne na 10 až 5, v južnej polovici západného Slovenska na 15 až 10 stupňov. Maximálna denná teplota dovŕši 23 až 28, na Orave a pod Tatrami okolo 21 stupňov. Zavládne bezvetrie alebo bude len slabý vietor. 

Streda

Po prednej strane rozsiahlej brázdy nízkeho tlaku vzduchu nad západnou Európou k nám bude od juhozápadu pokračovať prílev teplého vzduchu.

Počasie sa veľmi nezmení. Naďalej bude teplo. Meteorológovia avizujú jasno až polojasno. Avšak cez deň bude na západnom a strednom Slovensku pribúdať oblačnosť a miestami tam hrozia prehánky. Výnimočne búrky. Zrána sa v údoliach ojedinele objaví hmla.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Do rána sa ochladí na 12 až 7, v južnej polovici západného Slovenska zhruba na 14 stupňov. Najvyššia denná teplota dosiahne 22 až 27 stupňov, na Orave a pod Tatrami bude ojedinele chladnejšie. Fúkať bude juhovýchodný až južný vietor rýchlosťou 5 až 25 km/h, v nárazoch miestami okolo 45 km/h.

Štvrtok

Nad severozápadnou Európou sa prehĺbi tlaková níž so stredom nad Severným morom a južným Nórskom. Po jej prednej strane bude od juhozápadu do strednej Európy prúdiť vlhší vzduchu.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Premenlivá veľká oblačnosť. Na mnohých miestach sa vyskytnú prehánky alebo dážď. Ojedinele aj búrky. Zrána sa v údoliach výnimočne objaví hmla. Najnižšia nočná teplota poklesne na 16 až 10 stupňov. Cez deň sa oteplí na 19 až 25 stupňov.

Piatok

Od západu postúpi do strednej Európy studený front, ktorý sa v našej oblasti začne vlniť. Zároveň sa nad Alpami prehĺbi samostatná tlaková níž.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Oblačno až zamračené a na mnohých miestach sa očakáva dážď alebo prehánky, ojedinele i búrky. Do rána sa ochladí na 16 až 10 stupňov. Maximálna denná teplota sa vyšplhá na 18 až 24 stupňov.

Viac o téme: PredpoveďPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu