Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Neverte falošným vodárom!

Veronika (82): - Ďakujem, že ste ma varovali, že ste ma varovali, budem si dávať pozor. Zobraziť galériu (4)
Veronika (82): - Ďakujem, že ste ma varovali, že ste ma varovali, budem si dávať pozor. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Sme dostatočne ostražití? Napriek varovaniu v mediách - nie! Ukázal to včerajší prieskum Nového Času. V štyroch bratislavských lokalitách sme pred bránami rodinných domov oslovili občanov s otázkou: Pustíte nás odpísať stav vodomeru? Dôverovali ste nám aj bez identifikačnej karty!

V Prievoze pani Ružena (81) ochotne otvorila bránu pred svojím rodinným domom a pozvala nás ďalej. "Nebojím sa, aj keď nie ste vodári. Mám psa a keby bolo treba, ubránil by ma," myslela si dôchodkyňa. V Trnávke pani Veronika (82) - ktorá chodí o barlách - spočiatku ani nechcela veriť, že neodpisujeme stav vodomera. "Čakám vodára každý deň. Ale som vám naletela! Ďakujem za upozornenie, budem si dávať pozor," dodala stará pani.

Aj Ondrej (77) vo Vrakuni nás chcel bez problémov pustiť k vodomeru. "Ako mám vedieť, kto je vodár a kto podvodník? Veď zakaždým príde stav vodomera odpisovať niekto iný," uvažoval starý pán. "Aj keby ste boli vodári, pustila by som vás len k vodomeru, do domu určite nie. Máme psa," zastrájala sa vysokoškoláčka Lenka (23) vo Vajnoroch, ktorá bola ochotná pustiť nás do dvora. "Už si budem dávať lepší pozor. Práve v Novom Čase som čítala, že v súvislosti s vodármi si máme dávať pozor na podvodníkov," tvrdila Lenka.

Ako si overiť vodára?
Zamestnanec, ktorý bude robiť odpočet vodomeru, je povinný preukázať sa identifikačnou kartou s menom a osobným číslom. "Na vyzvanie sa musí preukázať občianskym preukazom," vysvetľuje Zenon Mikle, hovorca Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. Zamestnanci pri odpisoch stavu vodomerov neinkasujú nedoplatky ani nevybavujú účtovanie za vodné a stočné.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu