Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smutné správy z Nízkych Tatier! Smrť Slováka pri známom vodopáde, pomoc záchranárov bola márna

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: hzs)

RUŽOMBEROK - Pri Brankovskom vodopáde v Nízkych Tatrách prišiel vo štvrtok o život 63-ročný Slovák. Zachrániť sa ho pokúšali horskí záchranári i rýchla lekárska pomoc, no neúspešne. Horskí záchranári o tom informujú na sociálnej sieti.

Záchranári prijali dopoludnia oznámenie, že pri vodopáde prebieha laická resuscitácia Slováka. Na miesto vyrazili traja profesionálni a jeden dobrovoľný horský záchranár z oblastného strediska Veľká Fatra, posádka RLP aj leteckí záchranári.

Po príchode do oblasti odviezli horskí záchranári za pomoci terénneho vozidla posádku RLP bližšie k miestu udalosti, odkiaľ záchranné zložky pokračovali pozemne. "Po príchode k pacientovi spoločne pokračovali v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii a medikamentóznej liečbe, žiaľ, napriek veľkej snahe sa nepodarilo muža zachrániť," uvádzajú na sociálnej sieti.

Smutné správy z Nízkych
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: hzs)

Vrtuľník sa zo vzduchu vrátil na základňu a do oblasti privolali príslušníkov polície, ktorí udalosť zdokumentovali. Horskí záchranári následne telesné pozostatky nebohého muža pozemne a za pomoci lanovej techniky transportovali na cyklochodník, kde ich odovzdali obhliadajúcemu lekárovi.

Viac o téme: SmrťNízke TatryBrankovský vodopád
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu