Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS na Slovensku: Pribudlo 54 infikovaných, identifikovali aj sporadické prípady

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Wilfredo Lee)

BRATISLAVA - Na Slovensku v piatok pribudlo 54 nových prípadov koronavírusu. Vykonalo sa vyše 3 200 testov, celkovo tak máme na našom území 2 855 pozitívnych prípadov. Počet obetí COVID-19 zostáva na čísle 31. Informoval o tom portál korona.gov.sk.

V piatok u nás pribudlo 54 prípadov koronavírusu, pričom otestovali až 3 235 ľudí. V našej krajine sa doteraz urobilo 292 825 ukončených laboratórnych vyšetrení, celkový počet pozitívnych prípadov na Slovensku doteraz je 2 855.

KORONAVÍRUS Aktuálny zoznam infikovaných na Slovensku

Vyliečilo sa až 25 ľudí

V nemocniciach je s koronavírusom alebo s podozrením naň o jedného pacienta menej, a teda 50 osôb. Ochorenie bolo potvrdené u 36 z nich. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú dvaja pacienti, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú štyria.

Dobrou správou je, že z ochorenia sa vyliečilo ďalších 25 pacientov, spolu ochorenie COVID-19 na Slovensku prekonalo doteraz 1 969 ľudí. Počet obetí COVID-19 zostáva na čísle 31. Na Slovensku je aktuálne 855 ľudí s aktívnym ochorením COVID-19.

KORONAVÍRUS na Slovensku: Pribudlo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: reprofoto:covid-19.nczisk.sk)

Najviac prípadov v okrese Bratislava

Ako informoval rezort zdravotníctva na sociálnej sieti, pozitívne testovaní boli vyšetrení v 21 okresoch. Je medzi nimi 28 mužov a 26 žien, sú vo veku od 6 do 84 rokov.

Najviac pacientov pribudlo v okrese Bratislava, a to 12. Nasleduje Trenčín (9), Prešov (4), Dunajská Streda (4), Bánovce nad Bebravou (3), Senec (3), Vranov nad Topľou (2), Žilina (2), Revúca (2), Trnava (2), Bytča (1), Nové Mesto nad Váhom (1), Žiar nad Hronom (1), Košice (1), Ilava (1), Pezinok (1), Zvolen (1), Čadca (1), Detva (1), Nitra (1) a Prievidza (1).

Ohniská nákazy

V prípade väčšiny nových potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 ide o kontakty už potvrdených prípadov z podchytených ohnísk nákazy. Informuje o tom Úrad verejného zdravotníctva SR.

Priblížil, že sa to týka známeho ohniska rodinných osláv v pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne. "Rovnako ide aj o importy zo zahraničia a identifikované sú aj sporadické prípady ochorenia COVID-19. V niektorých prípadoch ešte prebieha epidemiologické vyšetrovanie," doplnil ÚVZ SR.

Epidemiológovia naďalej pokračujú v aktívnom dohľadávaní kontaktov pozitívne testovaných osôb, nariaďujú im izoláciu a zabezpečujú testovanie na ochorenie COVID-19. Zároveň sa odber klinických vzoriek realizuje aj u suspektných osôb, repatriantov a ďalších indikovaných osôb.

Viac o téme: PrípadySlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu