Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zvrat v prípade úkladnej vraždy: VIDEO Slovákov v Budapešti zastrelili a rozštvrtili, ilegálny hrob v lese

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook-Polícia SR)

BRATISLAVA - Slováci Štefan a Enikö prišli o život v roku 2016. Oboch zastrelili vo februári v budapeštianskom byte. Páchatelia do nich vypálili niekoľko rán, potom ich rozštvrtili. Zohavené telá napokon zakopali v lesíku v ilegálnom hrobe. Po štyroch rokoch polícia informovala o posune v mrazivom prípade.

Polícia telá Štefana a jeho družky Enikö (†29) objavila v júli 2018, totožnosť zavraždenej dvojice potvrdila analýza DNA. "Podľa zistení polície motívom úkladnej vraždy malo byť získanie majetku. Od roku 2014 bol na Štefana J. vydaný Európsky zatýkací rozkaz pre násilnú trestnú činnosť a mal si „odsedieť“ osem rokov," informovali slovenskí ochrancovia zákona.

Na rozdiel od Štefana mala byť jeho družka bez záznamu v registri trestov. Podľa maďarských médií všetko nasvedčuje tomu, že bola v nesprávny čas na nesprávnom mieste a to sa jej stalo osudným.

Ilegálne hroby obetí sa podarilo vypátrať za pomoci policajných psov.
Zobraziť galériu (4)
Ilegálne hroby obetí sa podarilo vypátrať za pomoci policajných psov.  (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

Posun v prípade

Ako v piatok uviedla polícia, príslušníci slovensko-maďarského policajného tímu pod krycím názvom „Legenda“ objasnili prípad tejto dvojnásobnej úkladnej vraždy občanov Slovenska. 

Počas akcie vykonali štyri domové prehliadky. Zaistili veci dôležité pre trestné konanie. "Aktuálne policajti NAKA preverujú aj možné spáchanie ďalších skutkov násilnej povahy zo strany obvinených tak na území Slovenskej republiky, ako aj v Maďarsku," oznelo v príspevku.

Zvrat v prípade úkladnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

Kto čelí obvineniu za otrasný čin? Dvojica mužov nie je pre políciu neznáma. Zsolt H. má 41 rokov, je občanom Maďarska. Momentálne je vo výkone trestu v Maďarsku za inú násilnú trestnú činnosť. Slovák Norbert K. (42) skončil v rukách polície v rámci akcie Legenda ešte 24. júla tohto roka. Nachádza sa vo výkone väzby v Maďarsku.

Polícia v súvislosti s prípadom zverejnila video, ktoré zachytáva zadržanie jedného z obvinených, prehliadky priestorov a na záver aj činnosť policajtov na mieste zakopaných tiel.

Posun v prípade mrazivej vraždy: Polícia zverejnila zábery z akcie Legenda (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

Viac o téme: VraždaPolícia SlovenskoMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu