Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dráma v Bratislave! Cestujúcemu po páde na cestu prešiel po ruke trolejbus, skončil v nemocnici

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Marko Erd)

BRATISLAVA – Keď muž opúšťal trolejbus, vozidlo MHD mu podľa slov jeho dcéry prešlo po ruke. S vážnym poranením ľavej hornej končatiny skončil v jednej z bratislavských nemocníc.

Nešťastný incident sa udial v utorok 11. augusta okolo pol ôsmej večer na Gagarinovej ulici. Libušin otec bezprostredne po vystúpení z trolejbusu č. 201 na zastávke Brodná utrpel vážne zranenie ľavej ruky. Incident Topkám potvrdila krajská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

„Podľa doterajších informácií k tejto dopravnej nehode došlo na autobusovej zastávke Brodná, kedy mal jeden z cestujúcich pri vystupovaní z prostriedku MHD spadnúť na vozovku, následne sa vozidlo pohlo, v dôsledku čoho muž utrel zranenia,“ priblížila Martiniaková.

Trolejbusy Bratislava
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Prevoz do nemocnice

Muž bol následne prevezený do jednej z bratislavských nemocníc na ďalšie lekárske ošetrenie. Zásah záchranárov potvrdila hovorkyňa záchranárov. „Podľa informácií z volania na tiesňovú linku 155 mal utrpieť zranenie pri vychádzaní z vozidla MHD,“ povedala Alena Krčová z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR. „Posádka muža ošetrila a s vážnym poranením ruky ho transportovala pri vedomí do jednej z bratislavských nemocníc,“ dodala.

Ako doložil hovorca dopravného podniku Matej Michlík, nešťastie sa vyšetruje. „Incident sa stal na zastávke Brodná a je v štádiu vyšetrovania, preto sa k nemu v tejto chvíli nemôžeme vyjadriť,“ uviedol Michlík.

Cestujúci nafúkal 

Vodič i cestujúci boli po dopravnej nehode podrobení dychovej skúške. Tá u cestujúceho skončila s pozitívnym výsledkom. „Pri dychovej skúške mu policajti v dychu namerali 0,87 mg/l alkoholu (1,81 promile). Ďalšie okolnosti tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti v štádiu objasňovania dopravných policajtov,“ uzavrela Martiniaková.

Viac o téme: MHDZranenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu