Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ostrá kritika po tragédii vo Zvolene! Ide o rizikový úsek, odkazujú ľudia: Polícia o razantných opatreniach

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: Polícia SR - Banskobystrický kraj)

ZVOLEN - Mestom Zvolen otriasla vo štvrtok tragická nehoda. Došlo k nej na ceste 1/66 v blízkosti známeho hobbymarketu. Zapríčiniť ju mal mladý vodič, ktorý nerešpektoval dopravné značenie. No verejnosť upozornila aj na ďalší faktor, ktorý im podľa vyjadrení dlho znepríjemňuje život.

Dvaja ťažko zranení a jeden mŕtvy. Taká je bilancia hrozivej nehody, ku ktorej došlo vo štvrtok vo Zvolene. Polícia uviedla, že pod tragédiu sa podpísalo konanie len 18-ročného vodiča z Banskej Štiavnice. Ten pravdepodobne nerešpektoval pokyn vyplývajúci z dopravnej značky "Stoj, daj prednosť v jazde", vošiel do križovatky, kde nedal prednosť prichádzajúcemu vozidlu a došlo k osudnej zrážke.

Viac sa dočítate: Hororová tragédia vo Zvolene! FOTO O život prišiel nevinný, osudovú chybu mal urobiť mladík (18)

Semafory na okrasu

Reakcie verejnosti na seba nenechali dlho čakať. No okrem kritiky samotného vodiča mnohí miestni upozorňovali na to, že úsek, kde došlo ku kolízii, je mimoriadne rizikový. "Každý týždeň je tam nehoda," znel jeden z komentárov pod príspevkom polície. Viacerí podotkli, že semafory sú na mieste iba na okrasu a zapnuté ich ešte nevideli. 

Ostrá kritika po tragédii
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Kedy zakročí polícia?

Po ostrej kritike zverejnila stanovisko aj samotná polícia. "Polícia sa situáciou v cestnej premávke, súvisiacou s križovatkou vo Zvolene, ktorá bola včera dejiskom tragickej dopravnej nehody, dlhodobo intenzívne zaoberá," uviedli ochrancovia zákona.

Kritika zaznela na adresu vodiča, mnohí poznamenali, že nejeden šofér v úseku nedodržiava rýchlosť. No v popredí bola téma semaforov, ktoré podľa miestnych nefungujú.
Zobraziť galériu (7)
Kritika zaznela na adresu vodiča, mnohí poznamenali, že nejeden šofér v úseku nedodržiava rýchlosť. No v popredí bola téma semaforov, ktoré podľa miestnych nefungujú.  (Zdroj: Reprofoto:Facebook)

Uvedený problém s organizáciou dopravy na tejto križovatke je podľa polície plne v kompetencii správcu komunikácie a súkromného vlastníka priľahlých účelových komunikácií, ktoré sa priamo na túto križovatku napájajú.

Ostrá kritika po tragédii
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Polícia SR - Banskobystrický kraj)

"Napriek snahe a viacerým podnetom zo strany Polície uvedený problém vyriešený dodnes nebol, a preto nevylučujeme, že v krátkom čase prijmeme razantné opatrenia, ktoré v budúcnosti zabránia možnému vzniku kolíznych situácií," avizovala polícia. Kedy presne plánujú zakročiť nešpecifikovali.

Večerná nehoda vo Zvolene: FOTO Vodič nedal v križovatke prednosť, dvaja zranení

Spomínaná dopravná nehoda je aj naďalej v štádiu vyšetrovania. Ťažké zranenia utrpel vodič a jeho 38-ročná spolujazdkyňa. Ďalší spolujazdec vo veku 41 rokov kolíziu neprežil. Zraneniam podľahol na mieste.

Viac o téme: NehodaReakciaKritikaPolícia Zvolen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu