Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalšie ohniská KORONAVÍRUSU! Považie sa stáva najohrozenejšou oblasťou, nákaza sa šíri vo firmách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Anupam Nath)

BRATISLAVA - Zdá sa, že na Slovensku máme ďalšie ohniská nákazy. Ide o dve mestá na Považí, kde je nakazených niekoľko zamestnancov. Ide o dve firmy - jednu v Starej Turej, druhú v Novom Meste nad Váhom. Včera sa potvrdilo ohnisko nákazy v Bánovciach nad Bebravou.

Koronavírus potvrdili podľa portálu tvnoviny.sk v dvoch ďalších firmách na Slovensku. Ide o firmy na Považí. Pozitívni majú byť ôsmi zamestnanci spoločnosti Chirana so sídlom v Starej Turej. V karanténe je preto 120 ľudí. Desiatky ľudí musia zostať v izolácii aj v okrese Nové Mesto nad Váhom, kde v jednej z firiem potvrdili nákazu dvom osobám. Oblasť kopaníc a Považia sa tam stala najväčším ohniskom nákazy na Slovensku. Za posledný týždeň sa nakazilo na oslave 27 ľudí v obci Poriadie pri Myjave a ďalších 12 ľudí pozitívne testovali aj vo firme v Bánovciach nad Bebravou.

Pozitívne testovaných je vyše desať ľudí

Zamestnanci dvojice firiem na Považí skončili pre pozitívne testovaných ľudí v karanténe. Nový koronavírus potvrdili testovaním hygienici u šiestich osôb vo firme v Starej Turej a u piatich osôb v Potvoriciach (okres Nové Mesto nad Váhom). Informovala o tom v utorok informovala regionálna hygienička Ľudmila Bučková. "V Starej Turej je zo závodu pozitívne testovaných šesť osôb, jeden je kontakt, rodinný príslušník, a jeden je zdravotnícky pracovník. V karanténe je 90 osôb. Ide o menšiu firmu, kde pracuje 20 osôb, sú tam i rodinní príslušníci. Vzhľadom na to, že sa jeden zamestnanec zúčastnil i svadby, v karanténe sú i hostia zo svadby," priblížila Bučková.

Nový koronavírus potvrdili testy aj u ďalších ľudí, a to vo výrobnom závode v Potvoriciach. "Je tam päť pozitívne testovaných. Máme až 190 osôb v karanténe, keďže ide o väčší závod, je tam i viac kontaktov. Tento závod sme však nezatvárali, vzhľadom na to, že tam budú mať celozávodnú dovolenku," doplnila regionálna hygienička.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne podľa nej dohľadáva ďalšie kontakty pozitívne testovaných osôb. "Nariadili sme i ďalšie opatrenia, a to i v rámci závodu, ktorý je potrebné vyčistiť a vydezinfikovať. Aj naďalej platia už vyhlásené opatrenia. Okrem toho sme nariadili i protiepidemické opatrenia v nemocnici v Novom Meste nad Váhom, a to zákaz návštev a zákaz prijímania pacientov do jednej z ich častí," dodala.

Ohnisko aj v Bánovciach

Včera boli medializované informácie. Hygienici objavili v jednej z firiem v Bánovciach nad Bebravou nové ohnisko nákazy novým koronavírusom. Pozitívne testovaných tam bolo 12 osôb, hygienici nariadili zamestnancom spoločnosti Kovyt karanténu. V pondelok to potvrdila regionálna hygienička Ľudmila Bučková. "Ide o nové ohnisko nákazy z minulého týždňa. V súvislosti s lokálnou epidémiou sme otestovali približne 120 ľudí. Testovali sme všetkých stálych zamestnancov, ktorých je 110, ako i živnostníkov," povedala Bučková.

Hygienici podľa nej zatiaľ nedokážu presne určiť, odkiaľ nákaza prišla. "Všetkým zamestnancom sme nariadili karanténu, a to do doby ďalšieho negatívneho testovania. Závod je tak v súčasnosti zatvorený. Naďalej vyhľadávame kontakty pozitívne testovaných," priblížila. V súvislosti so šírením nákazy novým koronavírusom sa v okrese a v meste sprísnili opatrenia. Tie už prijal krízový štáb v Bánovciach nad Bebravou.

Viac o téme: Nové prípadySlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu