Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Finančník reaguje na FOTO preplnených Tatier: S ministrom Budajom si posielajú tvrdé odkazy

Cesta na Hrebienok Zobraziť galériu (7)
Cesta na Hrebienok (Zdroj: FB/Tatry)

TATRY – Tatranská príroda má z hľadiska cestovného ruchu čo ponúknuť. V súčasnej situácii, keď sa z dôvodu koronavírusovej infekcie výrazne zredukovalo cestovanie do cudziny, sa však ukázali jej obmedzené kapacity. Vo švíkoch praskajú najmä Vysoké Tatry. Ľudia musia pretrpieť dlhé rady na lanovky, kolóny sa tvoria aj na turistických chodníkoch. Slovenský finančník preto poukázal na potrebu uskutočniť nové projekty. To sa však nepáči šéfovi rezortu životného prostredia.

Slováci poslúchli odporúčania odborníkov a dovolenkujú doma. Preplnené sú najmä Vysoké Tatry. Upozornili sme, že v dlhých radoch sa čaká na lanovku z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso, tiež na ceste smerom na Hrebienok. Dávkou trpezlivosti sa musíte obrniť aj pokiaľ plánujete navštíviť Rysy.

Finančník reaguje na FOTO
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Tatry)

Pandémia nového koronavírusu tak zvýraznila kapacitu tuzemských hôr. Slovenský finančník Igor Rattaj, ktorý je zodpovedný za činnosť nadnárodnej spoločnosti Tatry Mountain Resort (TMR), v tomto súvise hovorí o potrebe zrealizovať nové projekty.

Prezidentka Čaputová dovolenkovala v Tatrách: Romantická FOTO na výlete s Rizmanom

Finančník reaguje na FOTO
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Tatry)

„Dávam úplne za pravdu ministrovi životného prostredia. Mali by sme zabrániť živelnému developingu, ale zároveň umožniť, aby sa rozumné a verejne prospešné projekty mohli uskutočniť. Aby sa mohlo opraviť to, čo si opravy a rekonštrukcie už dávno pýta,“ uviedol Rattaj v reakcii na slová šéfa rezortu životného prostredia Jána Budaja. Ten chce výstavbe zabrániť.

Finančník reaguje na FOTO
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Jan Budaj)

Finančník ďalej vyjadril požiadavku zorganizovať okrúhly stôl, za ktorý by si sadli všetci zainteresovaní. „A povedia, ako pomôžu prírode. Konkrétne hmatateľné kroky. TMR nie je zďaleka jediný subjekt pôsobiaci v Tatrách,“ objasnil.

Finančník reaguje na FOTO
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Igor Rattaj)

„Myslím si, že takýto okrúhly stôl nemôže nikto, kto má skutočný záujem o riešenia, odmietnuť,“ dodal.

Viac o téme: SlovenskoTatryDovolenkaTuristiCovid-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu