Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rozsudok si vypočujú o tri dni: Úprimné slová Kuciakovho brata! Nenávisť a urážky na dennom poriadku

Ján Kuciak a Martina Kušnírová
Ján Kuciak a Martina Kušnírová (Zdroj: FB/Jozef Kuciak)

BRATISLAVA - Rodina Kuciakovcov a mama Martiny Kušnírovej Zlatica sa posledného pojednávania vo veci vraždy ich detí nezúčastnili. No aj oni s napätím čakajú, ako rozhodne senát, ktorému predsedá Ružena Sabová.

Na piatkovom pojednávaní rečnili obhajcovia obžalovaných a aj samotní obžalovaní. Marian Kočner, Alena Zsuzsová aj Tomáš Szabó svoju vinu popierajú a trvajú na svojej nevine. Už v stredu o tom rozhodne súd. 

Finále MEGAPROCESU sprevádzali silné emócie: Szabó neudržal slzy! Zsuzsová rečnila takmer 3 hodiny

"Posledné mesiace som si vždy líhal s tým ako to vydržať. Ako stráviť všetky tie jedovaté reči obžalovaných a už aj ich právnych zástupcov na Janka a Martinku. A nielen vydržať, ale aj sa postarať, aby čo najmenej ubližovali rodičom. Pre mňa sú moji rodičia aj Zlaťka neskutočne obdivuhodní," napísal brat zavraždeného novinára Jozef.

Posledné mesiace som si vždy líhal s tým ako to vydržať. Ako stráviť všetky tie jedovaté reči obžalovaných a už aj ich...

Uverejnil používateľ Jozef Kuciak Piatok 31. júla 2020

"Ráno o 4 vstať, odbaviť doma dobytok, zjesť na pumpe bagetu a jednu ušetriť na obed a popritom počúvať ľudí, ktorých jediným záujmom a hodnotou sú peniaze a sú schopní pre ne zájsť kamkoľvek, to by pre jedného bolo až príliš. A aj keď nás často po takýchto dňoch zasypávali kvantá nenávistných a urážlivých komentárov, vždy sme sa pozviechali a bojovali ďalej. Nie len naše rodiny Martinka s Jankom spojili, ale aj veľmi veľa dobrých ľudí, ktorí nám boli oporou, chápali, že nie vždy sme v pohode a vládzeme sa rozprávať a neustále nás podporovali," opísal náročné chvíle počas dvoch rokov Jozef.

"Dneškom dúfam, všetky tie jedovaté lži končia a spravodlivosť uzrie svetlo sveta. Ak by aj nie, Martinku a Janka si nikdy nedáme! Navždy budú súčasťou našich životov a neprebolí to nikdy. Chýbate, vždy budete," odkázal mladým ľuďom, ktorí prišli o život rukou vraha. 

Viac o téme: VraždaObžalovaníPojednávaniaSúd Ján KuciakMartina KušnírováMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu