Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neuveriteľný prípad nezvestnej Slovenky! FOTO Prelom po 19 rokoch, zásadné zistenia aj bolestivé správy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Ešte v roku 2001 sa po 16-ročnej Silvii zľahla zem. Odišla z domu v okrese Nové Zámky, nevzala si ani doklady. Po dvoch mesiacoch zatelefonovala svojej zúfalej mame, že je v Španielsku. Odvtedy sa neozvala. Polícia však po 19 rokoch hlási obrovský posun v prípade.

Tínedžerka mala do Španielska smerovať so svojim priateľom. Pátranie polície doma aj za hranicami však roky neprinášalo žiadne výsledky. Až v roku 2020 nastal zásadný posun v prípade. 

Polícia pri príležitosti Medzinárodného dňa nezvestných detí zverejnila sériu statusov v súvislosti s danou témou na svojej facebookovej stránke. Na sociálnej sieti sa objavil aj profil nezvestnej Silvie. 

Prečítajte si aj: Smutné príbehy mladých Slovákov, ktoré zarmútili Slovensko: Strašiak, ktorého nemožno ignorovať

"V deň zverejnenia statusu o nezvestnej sa na linku 158 ozvala jej mama s informáciou, že ju dcéra telefonicky kontaktovala ešte pred mesiacom. V rovnaký čas polícia dostala na svojej facebookovej stránke správu od iného občana s ďalšími informáciami o jej možnej lokalizácii," priblížili ochrancovia zákona.

Všetko nasvedčuje tomu, že ide o Silviu

Dnes už 35-ročná Silvia mala svojej matke poslať dve fotografie. Mali zachytávať práve stratenú dcéru, teda ju samotnú. No nič nebolo isté, a to aj napriek tomu, že mama bola presvedčená, že ide o jej dieťa.

Neuveriteľný prípad nezvestnej Slovenky!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

"Policajný zbor na získanom telefónnom čísle priamo nezvestnú informoval o ďalšom nevyhnutnom postupe s cieľom uzavretia pátrania po jej osobe. Z neznámych príčin osoba odmietla ísť na najbližší policajný útvar, aby bola jej identita overená," zneli bolestivé správy, ktoré by nechcel počuť snáď žiaden rodič.

Pátranie však napokon predsa len formálne odvolali. Dôvodom boli zásadné zistenia španielskej polície. Nezvestnú lokalizovali na adrese dodanej Policajným zborom. "Na policajnom oddelení jej bol odobratý biologický materiál za účelom porovnania so vzorkami biologického materiálu jej matky. Všetky doterajšie získané informácie nasvedčujú, že naozaj ide o 19 rokov nezvestnú Silviu," informovala polícia.

Pátranie je boj s časom: Rodina si na detaily spomenie až po pár dňoch, nezvestným ale ide o život

Mama hľadaného dievčaťa sa však zatiaľ so svojim dieťaťom nestretla. Keďže je Silvia plnoletá, je len na jej rozhodnutí, kde chce žiť a či sa niekedy vôbec vráti na Slovensko. Čo robila dlhých 19 rokov, zatiaľ zostáva tajomstvom. Viac podrobnotí o záhadnom telefonáte sa dočítate tu.

Viac o téme: NezvestnáVypátranieŠpanielskoSilvia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu