Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nový rok vo Vysokých Tatrách: Ruská pitka

V tatranských kolibách sa na zdravie pripíjalo najmä v ruskom jazyku. Zobraziť galériu (4)
V tatranských kolibách sa na zdravie pripíjalo najmä v ruskom jazyku.

VYSOKÉ TATRY - Žiadny divoký žúr sa nekonal. Rusi v tatranských baroch, reštauráciách a kolibách nepotvrdili povesť bujaro sa zabávajúcej kompánie.

Príchod Nového roku oslávili veľmi pokojne, priam komorne. Akoby viac smútili za tým starým rokom, než sa tešili z príchodu nového.

„Buď zdaróv!“ pokrikovali po sebe po rusky hovoriaci hostia v tatranských podnikoch a obracali do seba jeden pohárik za druhým. Čaše s kvalitným vínom či štamperlíky s voňavým koňakom neustále cengali, preto naši východní susedia privítali Nový rok patrične nacenganí. Ani vysoké percento alkoholu v krvi ich však neprinútilo rozpútať divokú zábavu, na akú sú Tatranci v podaní Rusov zvyknutí.

Arogantní ruskí milionári, ktorí v minulosti okupovali Tatry, zamierili na Silvestra do Álp a ich nasledovníci zo zlatej strednej vrstvy sa na rozdiel od nich vedia správať. A Tatry si doslova zamilovali. „Chodíme sem veľmi radi. Vieme, že si tu vždy dobre zalyžujeme a zabavíme sa. A to všetko za rozumnú cenu,“ hovorí Galina z Petrohradu. Ani nasledovníci ruských milionárov však nemajú hlboko do vrecka. Skoro v každej tatranskej reštaurácii sedela aspoň jedna partia Rusov, ktorá na nejakú tú korunu nehľadela. Za silvestrovskú večeru neváhala zaplatiť až päťcifernú sumu.

„Nie je to tu drahé,“ pochvaľovali si šarmantné turistky z Moskvy. „Chodíme sem do Tatier každý rok, v poslednom čase vždy na Silvestra a sme tu veľmi spokojné,“ dodali a opäť si po rusky pripili na zdravie: „Buď zdaróv!“ Brano
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu