Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slovenka terčom podvodu! Polícia prehovorila o detailoch: Prefíkaný trik s platobnou kartou

Parfémy na internete. Zobraziť galériu (3)
Parfémy na internete. (Zdroj: Getty Images)

MEDZILABORCE – Dôverčivá Slovenka sadla na lep podvodníkovi a prišla o stovky eur. Páchateľ zneužil údaje z jej platobnej karty.

Žena z Medzilaboriec sa stala obeťou podvodu. Naletela páchateľovi, ktorý od nej pod zámienkou výhry v súťaži zverejnenej na Facebooku žiadal údaje z jej bankomatovej karty.

Varovanie polície: Slovenky naleteli falošným americkým vojakom, nespravte rovnakú chybu ako ony

Oznámil jej totiž, že sa stala výherkyňou záhradného setu v hodnote 532 eur, no vzhľadom k tomu, že sa tento tovar minul, tak jej peniaze pošle na bankový účet. Urobí tak hneď, ako mu zašle identifikačné údaje bankomatovej karty vrátane autorizačného kódu.

Slovenská obchodná inšpekcia informovala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Žena tak bez váhania urobila a poskytla tieto údaje neznámej osobe. „Na účet jej mala byť pripísaná suma vo výške 200 eur. No páchateľ si bez jej súhlasu stiahol z jej účtu sumu 300 eur,“ priblížila polícia s tým, že páchateľ toto konanie oznámil ako omyl. Súčasne žene uviedol, že "omylom" stiahnuté peniaze, rovnako samotná sľúbená suma za výhru jej budú okamžite vložené na účet po tom, ako pošle ešte jeden autorizačný kód. Žena opäť neváhala a údaje poslala ešte raz.

Jej slepá dôverčivosť ju tak pripravila celkovo o 600 eur. „V danom prípade vedie vyšetrovateľ v Humennom trestné stíhanie pre prečin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty, spáchaný v súbehu s prečinom krádeže,“ objasnili muži zákona.

Viac o téme: SúťažPlatobná kartaPodvodÚdaje
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu