Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matovičovej vláde sa postavili na protest: FOTO Objavil sa aj špeciálny hosť!

Dnešný protest proti vláde Igora Matoviča v Bratislave Zobraziť galériu (2)
Dnešný protest proti vláde Igora Matoviča v Bratislave (Zdroj: Facebook/Erik Kaliňák)

BRATISLAVA - V Bratislave sa pred Úradom vlády SR uskutočnilo protestné zhromaždenie. Organizátori ho ohlásili na sociálnej sieti a pozvali "všetkých nespokojných občanov Slovenskej republiky vyjadriť svoju frustráciu" v súvislosti s praktikami vlády, rovnako tak s pretrvávajúcimi protiepidemiologickými opatreniami a naďalej platným núdzovým stavom, ktorý podľa nich nemá opodstatnenie.

Informácie o počte zúčastnených sa líšia, od 400 do viac ako 1500 účastníkov. Iniciátori protestu zdôrazňujú že ide o apolitický protest, ktorí organizujú radoví občania. Priznávajú zároveň, že cieľom protestu je demisia celej vlády a vypísanie predčasných volieb. Protestujúci sa z Námestia slobody presunuli i pred Prezidentský palác, kde mali požadovať odstúpenie prezidentky.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Veronika Slamková uviedla, že počas protestu k žiadnym mimoriadnym udalostiam neprišlo. "Nezaznamenali sme prípady narušenia verejného poriadku, prítomní policajti nemuseli zasahovať," informovala.

Na proteste aj mladý smerák

Zaujímavosťou dnešného protestu bol fakt, že sa ho zúčastnil aj 150. kandidát Smeru-SD a synovec exministra vnútra Erik Kalińák. "Už dlhšiu dobu som zvažoval, či sa zúčastním protivládnych protestov. Potom som videl akú antikampaň rozbehol Matovič na svojich prisluhujúcich stránkach proti protestujúcim a s akým dešpektom sa k nim vyjadrovali niektorí ľudia z médií mimo kamier a nebolo čo riešiť," napísal na sociálnej sieti.

Matovičovej vláde sa postavili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Erik Kaliňák)

Viac o téme: VládaProtestúrad vládyDemisiaPrezidentkaBratislavaZuzana ČaputováErik Kaliňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu