Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obžalovaní z vraždy Kuciaka opäť na súde: FOTO zmenenej Zsuzsovej a Kočner s plantajúcim rúškom!

Pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. Zobraziť galériu (6)
Pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. (Zdroj: Vlado Anjel)

PEZINOK - Aj napriek sprísneným opatreniam pre stále pretrvávajúcu hrozbu ochorenia Covid-19, sa v týchto dňoch koná pojednávanie vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Na ostatnom dni súdu sa v sieni stretli všetci traja obžalovaní.

Za vraždu mladého páru bol už odsúdený Miroslav Marček, ktorý sa ku skutku priznal. Dostal 23 rokov, no rozsudok nie je právoplatný. Právoplatne bol však odsúdený aj Zoltán Andruskó, ktorý mal byť jeden zo sprostredkovateľov. 

Súd v kauze Kuciak: Zsuzsová namietala Lipšica! VIDEO Kočner sa vraj môže polepšiť

Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku na čele s Ruženou Sabovou teraz pojednáva o ďalších troch obžalovaných. Medzi nimi je aj Marian Kočner, ktorý je už neprávoplatne odsúdený na 19 rokov v kauze falšovania zmeniek spolu s exriaditeľom Markízy Pavlom Ruskom. Aj o nich bude rozhodovať Najvyšší súd, pretože sa voči rozsudku odvolali. 

Galéria: Obžalovaní z vraždy Kuciaka opäť na súde: FOTO zmenenej Zsuzsovej a Kočner s plantajúcim rúškom!

Ďalšou obžalovanou je Alena Zsuzsová, Kočnerova volavka. Tá komunikovala s množstvom významných ľudí, medzi ktorými bolo aj množstvo politikov. Zsuzsová na nich mala získavať kompromitujúce informácie. O svojej dcére hovorí ako o krstnej dcére Mariana Kočnera.

Tretím obžalovaným je Tomáš Szabó. Bývalý policajt a bratranec neprávoplatne odsúdeného Miroslava Marčeka. Szabó mal byť spolu so svojím bratrancom vo Veľkej Mači a mal robiť šoféra. Všetci traja skutok popierajú.

Zsuzsovej sťažnosti

Alena Zsuzsová najskôr odmietla vypovedať, vyhlásila len, že je nevinná. Neskôr sa niekoľkokrát výpovede dožadovala, no súd povedal, že jej to umožní až po skončení dokazovania. Zsuzsová sa sťažovala na postup súdu, aj na mediálne výstupy, ktoré podľa nej porušujú jej prezumpciu neviny. 

Obžalovaná Alena Zsuzsová
Zobraziť galériu (6)
Obžalovaná Alena Zsuzsová  (Zdroj: Vlado Anjel)

Pojednávanie v kauze vraždy
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Rovnako namietala aj splnomocnenca Kuciakovcov Daniela Lipšica. Tvrdí, že s ním mala blízky vzťah. Pár mesiacov po Kuciakovej vražde totiž niekto zverejnil prepis údajnej komunikácie medzi Danielom Lipšicom a neznámou ženou. Lipšic komunikáciu poprel a tvrdí, že to bolo v čase, keď sa mu niekto dostal do účtu na sociálnych sieťach. 

Senát nakoniec o námietke ani nerozhodoval, Zsuzsovej advokát ju nevedel dať do zákonného rámca. "Sú to pocity moje klientky," povedal. 

Tomáš Szabó
Zobraziť galériu (6)
Tomáš Szabó  (Zdroj: Vlado Anjel)

Zmenená na nepoznanie

Alena Zsuzsová posielala svojim obetiam fotky cudzích žien. Ona sama, keď ju zadržali, mala dlhé čierne príčesky. Po trištvrte roku vo väzbe má krátke vlasy, najnovšie ofinu a tvár si už neschováva za doskami, ale za rúškom. 

Marian Kočner
Zobraziť galériu (6)
Marian Kočner  (Zdroj: Vlado Anjel)

Pojednávanie v kauze vraždy
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Z trojice obžalovaných si stále zachováva svoju navonok elegantnú tvár Marian Kočner. Na pojednávaniach ho môžeme vidieť v obleku, ktorý nosil aj na súd v zmenkovej kauze a s plantajúcim rúškom na tvári. Kočner chodí s hŕbou igelitiek a poznámok. 

Najbližšie pojednávanie bude 17. júna. Po uvoľnení opatrení je umožnený aj prístup niekoľkým novinárom. 

Viac o téme: VraždaObžalovaníJán KuciakMartina KušnírováMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu