Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Skvelá správa! Zamestnancov škôl a škôlok v Ružinove testovali na KORONAVÍRUS: Všetci sú negatívni

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Bratislavský Ružinov otestoval na koronavírus zhruba 800 pedagogických i nepedagogických zamestnancov svojich škôl a škôlok, ktorí majú v pondelok nastúpiť do práce. Všetky testy boli negatívne. Informoval o tom starosta Ružinova Matej Chren na sociálnej sieti.

Všetci testovaní zamestnanci škôl a škôlok v Ružinove, ktorí v pondelok nastúpia do práce, sú negatívni. „Všetky školy a škôlky v Ružinove tak môžeme v pondelok otvoriť podľa plánu a rodičia si môžu byť istí, že svoje deti posielajú do najbezpečnejšieho možného prostredia, aké sme pre ne dokázali pripraviť,“ uviedol Chren. 

Koronavírus prekonalo 35 zamestnancov

Testy u takmer 800 zamestnancov vykonala spoločnosť Alpha Medical bezbolestným laboratórnym testom z odberu krvi. „U 35-ich zamestnancov sa prejavili protilátky typické pre koronavírus. U zhruba dvadsiatich dokonca aj ten typ protilátok, ktorý sa prejavuje aj vtedy, keď je človek stále infekčný. Dodatočne preto podstúpili aj PCR test výterom, ktorý, vďakabohu, potvrdil, že nikto z nich infekčný nie je,“ napísal. 

Koronavírus teda prekonalo 35 zamestnancov, čo sú štyri percentá testovaných zamestnancov. „Je to pre mňa naozaj šokujúce zistenie. Drvivá väčšina z nich nemala žiadne príznaky, sami o tom nevedeli. Považujem to za veľmi dobrú správu,“ uviedol s tým, že testovaním prvýkrát na celom Slovensku získali spoľahlivé dáta o premorenosti väčšej skupiny obyvateľstva kvalitným testom. Zároveň sa potvrdilo, že väčšina prípadov koronavírusu je bezpríznaková. „A hlavne, teraz vieme, že naše škôlky a školy budú v pondelok naozaj bezpečné!“ dodal. 

 

Viac o téme: BratislavaMatej ChrenRužinov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu