Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Aplikáciu na využitie smart karantény už schválila aj spoločnosť Apple

Premiér SR Igor Matovič
Premiér SR Igor Matovič (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Aplikáciu potrebnú na využitie smart karantény schválila už aj spoločnosť Apple. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré poskytol tlačový odbor Kancelárie ministra vnútra.

"Aplikácia je schválená, občania teda už môžu eKaranténu využívať na smartfónoch s Androidom aj na iPhonoch," napísali z rezortu vnútra. Na sociálnej sieti to potvrdil aj premiér Igor Matovič (OĽaNO). Občania vracajúci sa na Slovensko zo zahraničia, ktorí chcú povinnú izoláciu stráviť v domácom prostredí pod dohľadom takzvanej smart karantény, sa majú na to podľa rezortu vnútra pripraviť už pred cestou k hraničnému priechodu so SR a nie až priamo na hraniciach.

Musia si stiahnuť aplikáciu, ale tiež prejsť procesom registrácie a aktivácie. Na prechod štátnou hranicou treba okrem toho aj čestné vyhlásenie a súhlas s podrobením sa nariadenej izolácii v domácom prostredí za použitia mobilnej aplikácie. Oba dokumenty je možné stiahnuť na webovej stránke korona.gov.sk/ekarantena. Na hraničný priechod ich treba priniesť vytlačené a podpísané.

Viac o téme: Igor MatovičAppleKoronavírusSmart karanténa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu