Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Brutálna vražda na východe! FOTO Člen ĽSNS namočil do krvavého zločinu manželku: Posun v prípade

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR, YouTube/ĽSNS)

BRATISLAVA - V novembri minulého roka šokoval Slovensko desivý prípad spod Tatier. Roman totiž prišiel o život mimoriadne krutým spôsobom. Za všetkým mal byť v tom čase aktívny člen strany ĽSNS Jozef, ktorý ho mal dobodať. Tela obete sa mal potom zbaviť. No nie sám. Do všetkého zatiahol aj svoju manželku. Po mesiacoch nastal posun v prípade.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd v Pezinku obžalobu na Jozefa za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy.

Prečítajte si aj: Sériový vrah na Slovensku? Miroslav mal zabíjať aj šnúrkou od teplákov

V utorok o tom informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová, s tým že prokurátor podal obžalobu 14. mája. Incident sa odohral koncom minulého roka na dvore rodinného domu v obci Šuňava.

Brutálna vražda na východe!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Mrazivé detaily popravy

Obžalovaný mal Romana zavraždiť nožom. Uštedriť mu mal päť rán do oblasti hrudníka. 

Brutálna vražda na východe! Jozef mal zabiť svojho soka a namočil do toho aj manželku, ide o člena ĽSNS

„Jeho telo priviezol domov a za pomoci manželky ho odstránil s úmyslom vydierať svoju manželku jej aktívnou účasťou na vražde Romana A. z dôvodu, aby zmenila svoje rozhodnutie rozviesť sa s ním. Jozef K. je v súdnej väzbe," objasnila hovorkyňa ÚŠP.

Spoločné tajomstvo

Roman bol podľa novembrových informácií polície hneď po útoku na mieste mŕtvy. Telo manželia hodili spoločne do potoka. Dva dni po vražde Jozefa zadržala polícia.

Brutálna vražda na východe!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

"Jozef K. mal donútiť svoju manželku, aby mu pomohla s odstránením tela. Takýmto spôsobom si ju mal do budúcna zaviazať, aby od neho neodišla. Malo ju k tomu donútiť spoločné tajomstvo," uviedol v novembri minulého roka hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka. Za úkladnú vraždu si môže Jozef posedieť 20 až 25 rokov za mrežami.

Spor pre nálepku Mariana Kotlebu

Za desivým činom má stáť majiteľ pohrebnej služby v Poprade, ktorý bol v tom čase aktívnym členom strany Mariana Kotlebu ĽSNS. Strana sa však od jeho konania dištancovala. Nefiguroval ani na kandidátke do parlamentných volieb 2020.

Király bol v regióne pre svoju náklonnosť k ĽSNS známy. Dostal sa pre ňu aj do sporu. V apríli 2019 sa v Spišskom Štiavniku strhla hádka pre nálepku Mariana Kotleba na zadnom skle jeho osobného auta. Nasledovala bitka medzi Királym a osadníkmi.

Brutálna vražda na východe!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/ĽSNS)

Obe strany mali svoju verziu o tom, čo incidentu predchádzalo. Király hovoril o ataku. Osadníci zas o vyhrážkach a provokácii. Podľa miestnych však ako prví zaútočili bratia Királyovci. Viac si prečítate tu.

V súčasnosti má podľa vyjadrenia hovorcu ĽSNS Ondreja Ďuricu Király pozastavené členstvo v strane. "Pán Király má pozastavené členstvo v strane od momentu, kedy bol obvinený. Už v tom čase sme vyhlásili, že ak sa potvrdí jeho vina, bude zo strany okamžite vylúčený. Do ukončenia prípadu nebudeme túto vec podrobnejšie komentovať, počkáme si na výsledok. Len pripomeniem, že podobné skutky a akékoľvek násilie rázne odsudzujeme," reagoval hovorca.

Viac o téme: VraždaProkurátorObžalobaŠuňava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu