Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Majitelia posilňovní D1 len spomalili: FOTO Matovič ich prijal na úrade vlády

Igor Matovič Zobraziť galériu (6)
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Ak budú majitelia fitness centier blokovať v pondelok diaľnicu, predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) predloží návrh zákona, ktorý takéto konanie urobí trestným činom. Ak D1 blokovať nebudú, navrhne ich odškodnenie. Premiér to uviedol v nedeľu večer na sociálnej sieti s tým, že o otvorení fitness centier rozhodne iba konzílium odborníkov.

Matovič vo svojom statuse na sociálnej sieti avizuje, že v pondelok dopoludnia zasadne opätovne konzílium a bude riešiť okrem iných tém aj možné otvorenie fitness centier a ostatných vnútorných športovísk. Dodal tiež, že v prípade, ak konzílium nechá fitness centrá zatvorené, tak je pripravený v koalícii presadiť odškodné v podobe voľných permanentiek pre osoby nad 40 rokov. Návrh prezentoval podľa vlastných slov aj v utorok (19. 5.) na stretnutí s poslancami za OĽaNO a hlavným hygienikom.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Premiér zároveň varuje, že ak pristúpia majitelia fitness centier k blokáde diaľnice, tak z plánu odškodnenia upustí. „Rovnako blokáda diaľnice spôsobí, že predložím návrh zákona, ktorý takúto činnosť bude považovať za trestný čin, tak, ako je to v iných civilizovaných krajinách,“ doplnil premiér. „Nemôže si viac niekto myslieť, že obmedzovaním slobodného pohybu iných a braním si za rukojemníkov nevinných ľudí, bude beztrestne získavať pre seba akékoľvek výhody,“ myslí si Matovič.

Majitelia fitnescentier sa rozhodli štrajkovať. V pondelok 25. mája ráno o 6.30 h chcú zablokovať vstup do hlavného mesta. Dôvodom je podľa Pavla Kiseľa z Únie fitness centier Slovenska ignorovanie súčasnej situácie 2300 prevádzok na Slovensku, ktoré vytvárajú takmer 20 tisíc pracovných príležitostí. Štrajkujúci žiadajú okamžité uvoľnenie ich podnikania a otvorenie fitnescentier.

Protest majiteľov fitnescentier
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

Premiér pozval majiteľov fitnescentier na úrad vlády

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) pozval v pondelok majiteľov fitnescentier na stretnutie na úrad vlády, ak o to majú záujem. Uviedol to na sociálnej sieti po tom, ako sa rozhodli neprotestovať na diaľnici pri vstupe do Bratislavy.

Premiér sa stretol s
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR)

"Som veľmi rád, že si organizátori blokovania diaľnice dali povedať a rozhodli sa pôvodný plán nakoniec neuskutočniť a svoj protest zrealizovali len spomalenou jazdou," povedal premiér. Zároveň sa poďakoval za to, že majitelia fitnescentier odmietli "politizáciu čisto hygienickej otázky".

Premiér sa stretol s
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR)

Majitelia fitnescentier premávku na diaľnici do hlavného mesta nezablokovali, ale len spomalili. Naďalej však žiadajú okamžité uvoľnenie ich podnikania a otvorenie fitnescentier. Premiér avizoval, že v pondelok dopoludnia bude zasadať konzílium odborníkov a bude riešiť okrem iných tém aj možné otvorenie fitnescentier a ostatných vnútorných športovísk.

Premiér sa stretol s
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR)

Viac o téme: PremiérPosilňovneIgor MatovičSlovenskoOĽaNOKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu