Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pekné počasie si dá najbližší týždeň pauzu: Slováci, pripravte sa na poriadnu MIZÉRIU

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Čo sa týka počasia, najbližšie dni to síce na nejaké slnenie vôbec nevyzerá, no zato sa určite poteší aspoň príroda. Podľa meterológov môžeme totiž očakávať zrážky, niekde dokonca aj snehové. Okrem toho sa mierne ochladí.

PONDELOK 

Prevažne veľká oblačnosť a na viacerých miestach dážď, prehánky, lokálne aj búrky. Od cca 1500 snehové zrážky. Najvyššia denná teplota 14 až 19, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami okolo 12 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 2 st. Prevažne slabý, v západnej polovici severozápadný až severný vietor 3 až 8, v nárazoch ojedinele okolo 13 m/s (10 až 30, 45 km/h).         

Pekné počasie si dá
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

UTOROK

Od severozápadu bude do strednej Európy naďalej zasahovať okraj tlakovej výše. Súčasne sa bude vo vyšších vrstvách ovzdušia nad východnou Európou udržiavať tlaková níž. Premenlivá, na severe prechodne až veľká oblačnosť. Miestami - najmä v severnej polovici územia, cez deň na viacerých miestach, prehánky, lokálne búrky. Vo vysokých polohách zrážky snehové. Veterno. Najnižšia nočná teplota 10 až 5 st., v údoliach ojedinele aj chladnejšie. Najvyššia denná teplota 16 až 21, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami okolo 14 st. Prevažne severný vietor 4 až 10 m/s, v nárazoch miestami okolo 16 m/s (15 až 35, nárazy 60 km/h). V noci miestami - najmä na strednom Slovensku - len slabý vietor. 

Pekné počasie si dá
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

STREDA

Malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Ojedinele, cez deň na severe a východe miestami, prehánky alebo búrky. Najnižšia nočná teplota 10 až 5, v údoliach ojedinele okolo 3 st. Najvyššia denná teplota 18 až 23, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami okolo 16 st. Prevažne severný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch okolo 14 m/s (50 km/h). V Banskobystrickom kraji väčšinou len slabý vietor. 

Pekné počasie si dá
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

ŠTVRTOK

V plytkej brázde nízkeho tlaku vzduchu postúpi cez našu oblasť ďalej na juhovýchod frontálna vlna. Oblačno až zamračené, spočiatku miestami zmenšená oblačnosť. Postupne na viacerých miestach prehánky, dážď, ojedinele aj búrky. Vo vysokých polohách sneženie. Najnižšia nočná teplota 10 až 4 st. V údoliach ojedinele aj chladnejšie. Najvyššia denná teplota 15 až 20, v Žilinskom kraji a na Spiši väčšinou okolo 13 st. 

Pekné počasie si dá
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

PIATOK

Nad Ukrajinou sa prehĺbi tlaková níž a po jej zadnej strane k nám bude od severovýchodu prúdiť vlhký vzduch. Prevažne veľká oblačnosť a miestami - najmä na severe a východe - dážď, prehánky, ojedinele búrky. Vo vysokých polohách zrážky snehové. Najnižšia nočná teplota 11 až 5 st. Najvyššia denná teplota 13 až 19 st. Na severe ojedinele aj chladnejšie. 

Pekné počasie si dá
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu