Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prehovoril bývalý spoluväzeň Kočnera: V justičáku mal privilégiá, o akých mohli ostatní snívať!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Peter Korček)

BRATISLAVA - Bývalý spoluväzeň Mariana Kočnera sa posťažoval, že neprávoplatne odsúdený podnikateľ bol v mnohých smeroch privilegovaný. Týkalo sa podľa neho to najmä stravy a pohybu po justičáku. Žeby aj vo väzbe platila zásada "rovní a rovnejší"?

Odsúdený Tomáš sa stretol s Kočnerom v Justičnom paláci. Novému času prezradil, že Kočner má vo väzbe oproti iným väzňom značné výhody. "Rád by som informoval verejnosť o tom, ako si žije pán Kočner na úkor daňových poplatníkov vo výkone trestu. Je nemysliteľné, aby taký človek mal také privilégiá a aby sa s ním zaobchádzalo ako vo vatičke," povedal. 

Ďalšia rana pre Kočnera! Ústavný súd dal za pravdu protistrane: V kauze rozhodovala Jankovskej sestra

Asi najväčšou výhodou má byť podľa Tomáša strava. Vie o tom svoje, pretože vo väzení pomáhal v kuchyni. "Viackrát som videl, ako Kočner civilného kuchára otočil s tým, že on nechce talianska cestoviny, ale radšej čisté s kečupom a zvlášť do misky nastrúhať syr. Jedlo sa mu robilo len z čerstvej zeleniny a ovocia. Na raňajky dostával omeletu alebo croissant, o tom mohli iní väzni iba snívať." 

Pokračuje pojednávanie v kauze
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Podľa Tomáša rozhodne neplatil pre všetkých väzňov rovnaký meter. Keď išiel napríklad Kočner po justičáku, ostatní museli čakať. Takisto keď si chcel Tomáš zacvičiť, no v miestnosti vedľa bol práve vtedy na počítači Kočner, tak nemohol. Prekvapilo ho, že ani v base, kde by sa mali stierať akékoľvek spoločenské rozdiely, nie je spravodlivosť.

Prehovoril bývalý spoluväzeň Kočnera:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Riaditeľka odboru podpory centrálneho riadenia a komunikácie ZVJS podobné konanie vylúčila. Podľa nej majú obvinení rovnaké práva. "Zbor väzenskej a justičnej stráže postupuje pri všetkých väznených osobách (teda aj pri obvinených) v súlade so zákonom. Platí pritom zásada o rovnakom zaobchádzaní podľa § 2 ods. 3 zákona č. 221/2006 Z. z. o výkone väzby. Obvinení vo väzbe majú teda rovnaké práva za podmienok a v rozsahu ustanovenom týmto zákonom," povedala Času. 

Viac o téme: VäzbaJustičákMarian kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu