Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Konkurenti to Matovičovi zrátali: Nepatričné vyjadrenie premiéra a v hre aj trestné stíhanie

Líder strany Dobrá voľba Tomáš Drucker Zobraziť galériu (3)
Líder strany Dobrá voľba Tomáš Drucker (Zdroj: SITA/Martin Medňanský,Ivan Fleischer)

BRATISLAVA - Líder strany Dobrá voľba Tomáš Drucker reaguje na dnešný status Igora Matoviča o tom, že má doslova "na háku" tzv. hejterov, ktorí kritizujú vládne nariadenia v súvislosti s koronavírusom. Podľa Druckera je takáto reakcia v pozícii premiéra neprijateľná.

Hneď na úvod predseda Dobrej voľby hovorí o tom, že sa Matovič riadi heslom vyhraj voľby, môžeš všetko. "Sľuboval premiéra s pokorou a ani nie po mesiaci vo funkcii, máme mocou pokoreného premiéra," povedal v úvode krátkeho statusu predseda strany Dobrý voľba a bývalý šéf rezortu zdravotníctva.


KORONAVÍRUS Premiér Matovič sa po kritike opatrení rozbesnil! Drsné slová: Mám vás na háku, odkázal ľuďom


Neakceptovateľný slovník

Druckerovi tiež prekáža slovník, s akým sa k občanom Slovenska prihovára Matovič, ktorý v statuse, ktorý si do príspevku Drucker pripol, hovorí aj o tom, ako má hejterov doslova "na háku". "Ktorý európsky premiér ešte dokáže povedať svojim občanom “mám vás na háku” ?" pýta sa bývalý minister Drucker.

Matoviča v dnešnom statuse rozčúlil postoj niektorých ľudí k nariadeniam vlády a pripomínal aj nakazeného policajta, ktorý sa podieľal na eskortovaní ľudí, prichádzajúcich z rakúskeho Tirolska.

KORONAVÍRUS Konkurenti to Matovičovi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

Raši hovorí, že by mal byť trestne stíhaný

Poslanec Národnej rady (NR) SR Richard Raši (Smer-SD) tvrdí, že premiér Igor Matovič (OĽaNO) by mal byť trestne stíhaný za ohrozenie zdravia občanov pre neskoré vyhlásenie karantény osád pri Krompachoch. Matovič reagoval tým, že chybu spravila už bývalá vláda Smeru-SD a súčasný kabinet konal okamžite po preverení situácie. Rašiho označil za blázna a jeho stanovisko za absurdné.

Raši zdôraznil, že karanténa mala byť v osadách vyhlásená okamžite. Podotkol, že zásadné informácie o nákaze mal premiér zrejme už v utorok (7. 4.), pričom karanténu vyhlásil až v stredu (8. 4.) večer. Uviedol, že v tejto veci ba mal prokurátor začať konať ex offo. Poukázal pri tom na trestný zákon. "Všetci, čo mali konať a nekonali, a premiér sám na prvom mieste, ohrozovali zdravie a životy Krompašanov," dodal na sociálnej sieti s tým, že pre Matoviča by malo byť prvoradé zdravie obyvateľov, nie politický marketing.

Matovič reagoval tým, že ešte expremiér Peter Pellegrini a exministerka vnútra Denisa Saková (obaja Smer-SD) rozhodli, že Rómov,  vracajúcich sa z ohnísk nákazy v Európy, nemusia testovať a že nemusia isť do štátnej karantény. Za ten čas podľa jeho slov mohli nakaziť množstvo ďalších ľudí. "My sme ich odhalili, okamžite sme zaviedli karanténu a blázon Raši obviňuje nás a nie páchateľov verejného ohrozenia zdravia - Pellegriniho a Sakovú. Absurdné," uviedol.

Viac o téme: Tomáš DruckerIgor Matovic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu