Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Sulík má plán na záchranu ekonomiky: Už o týždeň chce začať uvoľňovať opatrenia

Sulík chce otvárať ďalšie obchody Zobraziť galériu (3)
Sulík chce otvárať ďalšie obchody (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Predseda vládnej SaS a minister hospodárstva Richard Sulík sa napriek včerajším udalostiam a škriepkami medzi ním a premiérom Igorom Matovičom vyjadril k uzávierkam obchodov. Od utorka budúceho týždňa by chcel otvoriť niektoré ďalšie prevádzky.

Svoje plány predstavil krátko po tom, ako odovzdával úrad rezortu zahraničných vecí novému ministrovi Ivanovi Korčokovi. "Nemá zmysel pri boji s vírusom sa snažiť o nula nakazených, pretože tá cena za to je obrovská na škodách na ekonomike. Musíme nájsť rozumnú rovnováhu. Ja som za to, aby sme od budúceho utorka otvorili všetky malé predajne okrem tých, ktoré sú v obchodných centrách. Budeme sledovať, ako sa situácia vyvíja a o ďalší týždeň spravíme zase ďalšie rozhodnutia," povedal na brífingu.

KORONAVÍRUS Sulík má plán
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Nemôžeme pripustiť samovraždy kvôli neschopnosti uživiť rodiny

Sulík tiež zopakoval ranné slová zo známeho statusu z diaľnice, že nemá zmysel, keď nebudeme mať prakticky žiadne obete na životoch pri korone. "Ale zároveň 200 otcov spácha samovraždu, lebo nebudú mať z čoho uživiť svoje rodiny," doplnil Sulík s tým, že chce od utorka otvoriť už všetky malé obchody okrem tých, ktoré sa nachádzajú v nákupných centrách.


KORONAVÍRUS Počet testovaných stúpa: Nákaza sa potvrdila u 101 ľudí! Drsný odkaz


Neblúznime, odkazuje premiér

Premiér Matovič pri včerajšom "reakčnom" brífingu po boku Petra Polláka a Jána Mikasa hovoril, aby sme neblúznili s nápadmi uvoľňovať pravidlá. Emočným spôsobom to spomenul pri ohlasovaní nového, rekordného počtu 101 nakazených ľudí na našom území a zopakoval, že situácia je vážna. „Prosím vás, prestaňme blúzniť o otváraní obchodov,“ uviedol premiér. Poukázal na to, že veľa prípadov sa objavilo práve v rómskych osadách, kam sa vrátili ľudia zo zahraničia, najmä z anglického Sheffieldu či z rakúskeho Tirolska.

KORONAVÍRUS Sulík má plán
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Uvoľnenie niektorých koronavírusových opatrení a otváranie viacerých prevádzkok avizovala v pondelok aj česká vláda. Od utorka sú v Česku otvorené zberne, výkupy surovín, kompostárne či vonkajšie športoviská.

Viac o téme: OpatreniaRichard SulíkKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu